WTC The Eagles

5 Augustus : De fietsdodentocht – Een tocht van kaf en koren

Na het eerste deel van het klassieke luik, de rit naar Maria en Leo, was het gisteren deel twee, de fietsdodentocht in bornem. 
Om 07.30 stonden 11 eagles klaar met de wagen aan de paal om te vertrekken.Eagle henk had zich ziek afgemeld vanuit het verre Londen.  Daar ging onzen beker… met 12 man moest ge zijn per ploeg om nen beker te krijgen.
Tegen 08.45 hadden we een plekje gevonden, waren we ingeschreven, hadden we een groepsfoto getrokken enz… en waren we klaar om te starten.  Ineens  ging mijn telefoon, eagle damsie en eagle bossie… beiden nog in de flow van mochitow …. wij zijn aant sportpaleis….. wij zijn vertrokken met ons 11 en we zouden wel zien hoe het af zou lopen…
Het vertrek was snedig … we gingen vlot voorbij verschillende groepen en mensen….. tot een goei 24 km later … we in de ‘heuvelzone” kwamen daar werd het kaf van het koren gescheiden.  buiten ondergetekende allen kaf en ik koren…. (als aan mij ligt gaat de broodprijs niet omhoog zenne).  Gelukkig bleven alle eagles telkens wachten tot ook ik aangesloten was .. dank u allemaal.  Na een goeie 50 km hadden we onze 1e stop, nen kouden aquarius en een bevrozen banaan waren ons deel.  Terwijl we op de rugbyvelden van teutereweutere werden opgevrolijk door den DJ van willies en marjetten…. zie link !! zat de sfeer er al goed in … wij dachten eerst dat bossie er al was …. maar dat bleek niet zo te zijn.  Na vluchtig contact bleken ze een kleine 10 km achter ons te zitten dus hebben we gewacht.  nadat ook zij erbij waren gekomen zijn we met zijn 13’en verder gefietst. op en rond de taalgrens, alwaar het parcours lichtjes varieert dan onze platte polders.
Nadat we een half uurtje verloren waren met het achterwiel van de Jan.  Doordat hij in de voeg van een betonbaan gereden was hadden we wat oplapwerk aan zijn achterwiel. als ge dan begint met een kapotte binnenband te vervangen door een andere kapotte schiet je niet echt op….. Het door Terje aangeboden tweede bandje bleek niet 100 procent ok want nadat alles weer in elkaar stak … bleek het toppeke van het sjeupappeke afgebroken  te zijn…. Bosse schonk zijn beschermdopke aan jan en wij verder… toch wel de volle 2 kilometer, na een bocht en PANG weer band kapot.  Alles nog is nagekeken, en toen er onder de naam van de Jan bijna het bordje ABANDON zou verschijnen daalde god neder uit de hemel,  De HOB(M)OTRAPPERS uit Hoboken met een volgkamionette….. met reservebinnenbanden reserve buitenbanden, ne compresseur enz… alles had em bij alles had zenne prijs …. maar goed . De jan was geholpen en wij konden verder.
Na 86 kilometer een welverdiende stop aan de brouwerij van Palm in Steenhuffel. Een deugddoend palmke, een vettig hamburgerke alles smaakte.  Dams en bosse vervingen in de loods van de palm nog even een sipwellbus zodat we nog wat water konden tanken. Tot de palmloodsmanager het int snuitje had en de nadar terug voor de sipwell zette… doch zonder iets te zeggen tegen bosse en achter hem 12 andere eagles…..  Impressionant dat die blitse tenues zijn !!! Na de palm kraakte en piepte het toch redelijk bij de meeste maar onder een gedreven drafje reden we terug naar bornem.  tegen het einde, bleek eagle wiele de rol wat te lossen.  Ik zeg bewust … anderen hadden het over een inzinking… maar ik herinner me de magische woorden van collega eagle ….. “ne goeie wiele zit altijd vanveur”.
Na welgeteld 104 km reden we onder de finishboog en kregen we allen onze medaille. Bij het groepsstandje nog effe gelobbied over den beker en onze foto… tot we alles ontvangen hadden.
Nadien nog even de keel gespoeld, 3 jarigen op korte tijd …. sponsor Pat, de Jan en Sven trakteerden op een natje.  nadien trokken we terug richting putte.  Sommigen naar huis, sommigen naar het wit paard.  heb nog verhalen gehoord …. maar ga der niet over uitwijden… twas iets van eagles, drank, frieten,eagle met een zwembad, nog meer drank enz….
Een eervolle vermelding nog voor de mensen die de dubbel verwezelijkt hebben: Anja en Krisje de eagledames die er twee keer bijwaren.  verder Jan, Sven S, Ben, Terje en ikzelf.
laat ons hopen dat de weergoden ons woensdag nog eens gunstig gezind zijn ….
eaglegroet
 Tom
[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=f9c-Z5jrRa4&feature=share’]

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén