WTC The Eagles

Het verhaal van de Sluitingsrit

Om af te sluiten in de lijn van het ganse seizoen …. Hadden er vele eagles moeten zijn om te fietsen en zou het eigenlijk moeten regenen!! Maar niets was  minder waar.  Slechts 15 eagles stonden om 10.00 te blinken onder een zomers zonnetje.  Daarbij de Top 3 van het klassement, wat volk uit de top 10, twee Berendrechtse sturmers die eerder het seizoen ook al is meegereden hadden.

Er waren verschillende redenen voor de afzeggingen, op vakantie, te druk, te lange rit, werken, te goei weer. Reken daarbij dat het Chirobbq was ’s avonds waardoor we ook daar wat Eagles misliepen.  Soit een ding staat vast. Het volgende eagleseizoen zal afgesloten worden de zaterdag NA de chirobbq.  Dus op 14 SEPTEMBER 2013.  Tis maar dat ge het al in den agenda kunt zetten. Het seizoen zal starten op woensdag 27 maart 2013.

Na het volgwagenschap op de Mont Ventoux in mei, was Hillaire er vandaag weer om zijn diensten aan te bieden.  Deze werd op magistrale wijze bijgestaan door twee gekwetste Eagles.  Terje die op de sukkel is met de knie en die zich eind van het jaar zal moeten laten opereren – Henk die ingetaped was  of was het kettingvet…. En die de nacht gedaan had.  Gepakt en gezakt met eten en drinken reservewielen enz vervolgden ook de volgwagen de weg van de renners.  Nog voor we goed en wel vertrokken waren stonden we al stil …. Aan de Neus, omdat men aan het op en afrittencomplex in Stabroek nieuwe asfalt wilde leggen…  Ten zelfde tijd liep ook het eerste telefoontje binnen in de volgwagen….. Wij (renners) lek aan de bosschool. Ok, we komen eraan… na een kwartier… waren we er, Sjak sjak een ander wiel in den Bart zijn velo en professioneel de vinger in de poep om de courreur weer op gang te duwen.  Onder mijn toezicht vervingen henk en terje het bandje.  en sloten we later weer aan achter de groep.   De weg liep over gekende wegen de brug van bath, spuikanaal,oesterdam.  Daar hield voor een aantal de gekende weg op.  We reden richting Poortvliet, daarna langs de rand van St annaland om daar te keren richting St Phillipsland,  de Phillipsdam over. Op de phillipsdam hadden we weer pech. Een tweede lekke band (kampioen lode). omdat de volgwagen op de rijksweg zat en de fietsers op de ventweg reden duurde het even voor we ter plekke waren. gelukkig was tegen die tijd het bandje ook al geplakt.  Plots waren de bordjen Zierikzee 20 en Rotterdam 34 niet meer zo ver weg… Diep in het Zeeuwse land waar oosterschelde bonkt tegen eilandjes als tholen, schouwenduiveland, waar het grevelingenmeer gekneld zit tussen zuid holland en de brouwersdam… daar reden we ergens. Weinig wind, blauwe lucht, heerlijke temperatuur.  Gezwind reden we in de richting van oude tonge.  Daar was de lunch voorzien.

Per courreur een 3 tal pistolets – ne peperkoek – nen banaan – ne sportdrank – cola – fanta – water. na 75 km vlogen de deels uitgehongerde eagles in ware gevechtstijl op  de pistolets.  We hebben nu ook nen eagleboefkampioen, onze nonkel walter…. 9 pistolets hee die in zijn kas geslagen.  (alleen met prépare) 3 bananen, 2 stukken peperkoek en nog wa cola…..  Nadat iedereen terug op krachten gekomen was, namen we afscheid van het mooie rustige haventje van oude tonge en vervolgden we onze weg richting dinteloord.  Eerst gewoon langs de ventweg van de N59 daarna over de volkerrakdam richting hellegatseplein.  Een fiets o strade in een echt klaverblad waar snelwegen over ons heen gingen. Mooi hollands staaltje van wegenbouw.  zo over de volkerraksluizen handkussend tikte we Willemstad aan doch draaide we richting Dinteloord ook schoon wonen daar,  nen hof aant water, nen boot int water, loungeset op de kant, sjiek sjiek sjiek ! Veel tijd om ervan te genieten hadden we niet onze tocht vervolledigde zich richting De Heen, zo via de krommeweg, dwars door Steenbergen, richting Halsteren om zo binnendoor naar de achterkant van BOZ te sjeezen. Langs de haven richting zoommeer, De schapendijk op.  Een laatste drinkbevoorading aldaar.  De volgwagen moest nu even rondrijden richting de Carpool parking alwaar de jaarlijkse cavastop zou plaatsvinden. 5 minuten voor de fietsers stonden er 18 glaasjes bubbels te blinken in het zonnetje.  Strandeagle Andy S.  (0 km dit jaar) was wel aanwezig bij het vertrek vandaag en op de cavastop samen met zoonlief Bert. Sponsor Pozzovino (eagleswassantneuf) was ook aanwezig,de arme stakker had 3 x de oesterdam op en af gereden en was ‘the eagles’ niet tegengekomen….. aaa neee die reden op de schapendijk…. gelukkig vond ie de weg naar de cava stop wel.  Eagle regelmaat had het redelijk zwaar, om maar niet te zeggen dat hij bijna peir total was.  Toch PRACHTIGE PRESTATIE TIM OM 3 X ACHTER ELKAAR IN DE TOP 3 TE EINDIGEN!! Net tijd genoeg om te recupereren en gelijk nen echte prof in twee teugen een blik cola tegen zijn tanden te kletsen !!

Ik heb van de week even goed moeten nadenken wat die twee lege hoesjes van immodium in mijn koffer deden… nu schrijvend en terugdenkend aan eagledarmverstoring……valt dit puzzelstukje in elkaar…. ook wij hebben nu …..’eaglebospoeper’.  Granen ier, aa drink daar, musli reep, gelleke, pistolet, aquarius etc….. ge zou voor minder is in de boskes gaan zitten. Gelukkig heb ik altijd vochtige doekskes in de otto dus was ook dat probleem vrij snel verholpen.

Na de cavastop wederom langs het spuikanaal richting BASF om zo via zandvliet en het bos binnen te rijden.  Hillaire reed zich nog vast bij den Di op den hof, die had een redelijk feestje…. rap gedraaid.  Henk friemelde vervolgens den bareel aan den danckerseweg netjes los enne hop zo waren we net na de fietsers in Putte.  omstreeks 17.00 waren de eagles terug op hun nest geland.  153 km met een gemm van 29.2 .  Ik zeg dikke proficiat aan alle 15 courreurs en merci voor het fijne eerste deel van de dag.

Nadat we bij pat en greta geland waren vielen er steeds meer eagles binnen, de BBQ werd aangestoken, vlees werd gebakken, een brandje op het terras werd netjes geblust. Het was een TOPAVOND.  gezellig wat keuvelen, pintje hier, wijntje daar… Ludo zat super…. eerst overdag zonder problemen mee…. wat ik ni snap is dat die op woensdag nooit iets mee gaat drinken, in ieder geval hij heeft zijn woensdagen ingehaald op de sluitingsrit.  bij natelling van de rekening kwam ik uit op 28 hoegaarden….. das iedere week proper ingehaald …. in ieder geval het was gezellig, beukie en dams zorgden voor heerlijk warm en goed gegrild vlees.  de hamburgers en satés waren top! omstreeks 21.00 werden dan de prijzen uitgereikt.

 

Bij de heren:                        1 Lode Peeters (iedere week aanwezig) 2 Ben Joosten 3 Tim Lenaerts

Bij de dames:                    1 Nancy de Backer 2 Veerle Leeten 3 Anja Huybrechts

papieren eagle 2012:    Bart Selleslaghs

Alle prijzen zijn ondertussen uitgereikt behalve de papieren eagle en de dames 3e plek.  ik wacht op uitnodiging voor diner zodat ik de prijzen plechtig kan overhandigen. Verder rest me niet veel meer te vertellen dan dat we een van de komende weken samen gaan zitten om de verdere uitbouw en controle over de groep/club te kunnen houden. Jullie zullen ten gepaste tijden nieuws over de nieuwe ontwikkelingen horen. Wintereagles kan voor zij die zin hebben om te blijven fietsen, even onder elkaar afspreken aub! mtb eagles kan ook maar dat moet ge ook maar onder elkaar regelen.  As er eagles zijn die willen gaan vissen of gaan bowlen in de herfst …. voel u vrij om het inelkaar te steken. Er zijn nog twee eagles die nog steeds hun tenue niet zijn komen halen…. vanaf nu zijn dat terug mensen en geen eagles meer!! moest iemand mens heindrik verhaert nog zien int kort en mens steven de Cuyper… hun kleding staat nog altijd op hen te wachten in de Moretuslei 29

En last but not least: op 14 oktober gaan we (de Belgische eagles) weer stemmen.  De in Stabroek wonende eagles zijn zomaar in de gelegenheid om twee eagles aan te duiden met hun pen.

Eagle Sam Gabriëls lijst 7 nummer 2 !! eagle ikzelf Tom vdB lijst 7 nummer 7!! Voor meer een betere fietspaden in Stabroek ! (om daar al is mee te beginnen!!)  hint hint !!! Dus moesten jullie er nog niet uit zijn ….. wij kunnen ze gebruiken.

Iedereen bedankt om dit jaar te komen fietsen.  we zijn weer wat groter geworden, de tenues zijn er,  we zijn de mont ventoux opgereden, zijn op bezoek geweest bij maria en leo, reden de fietsdodentocht.  Kortom een TOPJAAR!!!!

 

met een traan in mijn ogen zeg ik tot 27 maart 2013

Eaglegroet Tom

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén