MTB weekend La Roche

Gevleugelde vrienden,

afgelopen weekend ( 20- 22 maart ) zijn de ( bos ) Eagles naar La Roche geweest. Eric, Nico, Roel B., Roel G. , Erwin , David en Ben waren van de partij.

Nadat er maandenlang plannen waren gemaakt en duchtig ge-imponeerd werd via whatsapp, facebook ,…en alle andere mogelijke sociale media was het eindelijk zover.

Vrijdagmiddag begaf iedereen zich stilaan richting La Roche.

Ondanks de verschillende afspraken over de aankomst , was iedereen er toch vrijdagmiddag al. Hier werd het weekend ingezet met een kleine bespreking voor wat komen zou. Gezeten op het terras in het zonneke werden duchtig plannen gesmeed.

Ze waren al iets minder groot van caliber dan op de sociale media, maar kom… toch ambitieus. Er werden zelfs fietsen gehuurd die zo aan de Red Bull downhill konden meedoen. Er werd daarom ook wat moed ingedronken….en gedronken ….en gedronken.

Na al dat ge-aperitief gingen we eten bij de Italiaan. Hier werd ook al de toon gezet voor een culinair weekend voor sommigen. Het smaakte in ieder geval zeer goed.

20150331184203

Bij het ontwaken was het bewolkt en klein beetje miezer : ideaal fietsweer voor de MTB ( iets minder voor Ben die op de weg ging rijden )

Na het ontbijt vlogen we er in : letterlijk dan.

Bij de eerste afdaling al twee valpartijen en 2 lekke banden. Vakkundig de banden vervangen, ego’s afgeklopt en bommekes in de banden geblazen en dan terug op weg. Helaas waren er ook enkele lichamelijk bommekes verschoten bij sommigen en werd de korte toer aangevat. Een downhillfiets kent dan ook zijn beperkingen uphill.20150331184241

Eric, Nico en Roel hebben dan een langere toer gemaakt.

Ben was ook genezen van zijn tochtje met de racefiets en na een ritje naar de bakker en terug bleef zijn fiets dan voor de rest van het weekend in de auto staan.

Ondertussen bezochten de anderen een mini brouwerij ( interpol ) ergens in de middle of nowhere waar er terug moed werd ingedronken…en gedronken…en gedronken…, maar bovenal heel gezellig. Er werd zelfs een reminder achtergelaten van WTC THE EAGLES.

20150331184138 (1)

’s Avonds goed gegeten en vroeg naar bed na deze – uhm –  vermoeiende dag.

Zondagmorgend terug met frisse moed opgestaan, ontbeten en plannen gemaakt voor een nieuwe rit. Niet iedereen zag dit nog zitten, dus de harde BOSEAGLE kern nam dan maar het voortouw.

Met 4 begonnen aan tocht 3 , zoals de kaart omschreef : na een moeilijk begin , middelmatig glooiend. Dat begin – een langere klim – kan best omschreven worden als het begin van een looping :beginnend bij ca. 14 % stijging na ⅓ van de klim tot 26 % in het midden. Daarna werd het echter glooiend, zoals je alleen maar glooiingen in de Ardennen vind. Toch hebben we deze tocht zeer respectabel afgerond met 14,5 km/h gemiddeld. Dan snel terug naar ons appartement waar we moesten uitchecken voor 12 uur.

‘s Middags eens gaan kijken wat BOSEAGLES volgend jaar gaan de doen.

Er was in het naburige dorp een wedstrijd aan de gang : Achtereenvolgens wordt er 4km gekajakt, 23km gemountainbiked, 7km gelopen, 14km gemountainbiked en 5km runbike gedaan.

De grand raid Nisramont waar ook een duo van bike aholic aan meedeed. Hier werd dan ook besloten ….om dit volgend jaar zeker niet te doen.

Om het winter-seizoen en het prachtige weekend af te sluiten werd besloten om ons te begeven naar de Leeuw Van Vlaanderen van BERISMENIL : LE CHASSELET.

20150331184204 20150331184220 20150331184240

Bleek een gevluchte Kapellenaar te zijn die wel frieten en stoofvlees kon maken ( en moulleux au chocolate ).

Daarvoor alleen gaan we volgend jaar zeker al terug.

Een bijzonder geslaagd weekend.

Nico

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2019 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén