WTC The Eagles

Verslag 20 juni – Het strekken van de vleugels op een zwoele zomeravond

Twas weer al even geleden dat we nogeens op een zwoele lente/zomeravond onze vleugels mochten strekken.  Gisteren hadden we prijs, heerlijk fietsweer, hier en daar een beetje teveel wind maar met 41 mensen altijd wel iets of iemand om je weg te steken.  Smoesjeseagle zijn avondschool fietsmecanicien is afgelopen dus was hij voor het eerst present, weg die nul. Multicultureel ingesteld als we zijn hadden we ook voor het eerst een Turkse eagle in de groep, chen, challid, challie babbie, chillette ik weet niet meer precies hoe zijn naam klonk. Strak afgetraind  stond ie te blinken aan de paal.  Nietsvermoedend bleek het over onze eigenste Ken Imbert te gaan die toch ook nog net voor ’t groot verlof zijn nul kwam uitvegen.  Bleek de Turkse kwaffeur hem niet goed verstaan te hebben… en hem op mr properachtige wijze quasi kaal geschoren te hebben.

Over kwaffeurs gesproken…… jaren aan een stuk schreeuwt ie alles van de daken, bij de eagles wil ik niet rijden, das te traag, ik ben genen eagle enz… gisteren had makkadams hem toch wel ni bij zeker….  Duidelijk niet gewend van in een grote groep te fietsen bleek hij net niet attent genoeg op een bruuske stop,  gevolg buitenbandje naar de kl…., geen reservegerief bij …. Dan maar naar Broer kurt bellen … kunde mij is komen halen. Ik sta daar en daar.

Tot zover ‘de kwaffeur’.  As uwen band gemaakt is zijt ge nog altijd welkom volgende week !!  Op aangeven van zijn goede vriend makkadams is ie teruggedraaid voor de helft van de rit dus 0 kilometers, geen pintje achteraf, en ne kapotte vlauw !! Of hoe ge uwen eersten keer anders kunt ervaren…  Hij zal het in ieder geval nooit vergeten.

Vlak voor vertrek dook onze vrouwelijke klassementsaanvoerster toch nog op, terwijl ik met zekerheid werd ingefluisterd een dag eerder dat zij niet aanwezig zou zijn…. zand in de ogen strooien noem ik zoiets!! Blij te zien dat het met de schouder van Lizette ook beter gaat … breed wuivend stoof ze het geleg af en sloot zo perfect op tijd aan bij de groep voor een mooie rit langsheen bekende en onbekendere wegen voor sommigen.

Onder perfect gepiloteer van Sven en Bart reden we langs den boomkesdijk, kraaienheuvel, klavervelden richting wouw. Een links rechts missing van Bjorn deed Kees bijna frontaal op het Bergs kerkhof belanden.  (ja ja mensen, ook vooraan gebeuren soms spannende dingen)  via de bemelenberg en camping de heide tuften we richting wouw. Onvermoeibaar maalde ‘de klette’ zijn kopkilometers, bart schoof achteruit en Bjorn nam het vooraan over.  Daar waar we vorig jaar werden tegengewerkt door wegwerkzaamheden – en men ons door één of andere zandpad stuurde (memorabele rit) bleek men ruim 1 jaar later nog steeds niet helemaal klaar te zijn met de ‘vernieuwde weg’.  Gelukkig werden de pijlen goed gevolgd dit jaar en bleken we zonder moeite dit pittoreske dorpke op onze bezoekerslijst aan te chippen. Vandaar richting de wouwse plantage – en zo naar ‘den hoek’ om dan via de verbindingsweg terug huiswaarts te keren.  Verschillende opmerkingen zijn er binnengelopen over de laatste kilometers. De Kalmthoutsebaan is te gevaarlijk met onze grote groep!!   Dus trachten we volgende keer binnendoor terug binnen te rijden. Er zijn alternatieven voor handen.  (Zegt dan binnenkort niet allemaal ‘der staan wel veel paaltjes en tis wel draaien en keren hé) J J Met een mooie 63 km liepen we terug binnen aant paardje.

Den apréseagle werd bijgewoond door een 20 tal mensen.  Wij vierden het 50 ste levensjaar van nonkel walter.  Deze bedankte daarom de pot met 1 euro voor ieder jaar!! Bedankt voor de bijdrage !!  Er werd weer gekeuveld over vanalles en nog wat.  EK moppen over oranje, Tandwielen, toerkes, stabilisésokken, veilige wegen enz…. en ook over de sluitingsrit. Voor aanvang van het seizoen hebben we besloten om de sluitingrit twee zaterdagen naar voren te schuiven.  Wat maakt dat de sluitings/champagnerit zal doorgaan op  zaterdag 08 september 2012.  Nu blijkt op datum ook de Chiro zijn jaarlijkse BBQ te doen. (combinatie fietsen met de eagles nadien bbq chiro is mogelijk volgens mij). Er zullen altijd mensen zijn die wel of niet ergens bij kunnen zijn. In totaal zijn we met bijna meer dan 100 mensen die al is zijn komen fietsen wekelijks bijna met 40 of meer mannen en vrouwen.  We kunnen onmogelijk de agenda’s van iedereen naast elkaar leggen om te kijken wanneer wie kan! Ik hoop dat iedereen dit een beetje kan volgen. Daarom zullen we de datum die in het begin van het jaar werd afgesproken niet veranderen.  Noteer alvast volgende data in de agenda voor extra eagle ritten.

21/22/28/29 Juli – rit richting zeeuws vlaanderen met oversteek schelde (centjes meenemen)

05 augustus  –  Fietsdodentocht in Bornem  100 km+

Meer info hierover volgt de komende weken!!

 

Verder nog wat  praktische mededelingen:

Morgen vrijdag ga ik bij Moozes de tenues halen.  Geef me aub een weekend tijd om alles te sorteren en alles klaar te maken.  MAANDAG EN DINSDAGAVOND kunnen de kostuums afgehaald worden bij ons thuis Moretuslei 29.  IK BRENG GEEN KOSTUUMKES ROND !!!! IK BRENG GEEN KOSTUUMKES MEE DE WOENSDAG !!!!

De einde van de maand lange rit zal gewoon doorgaan ondanks de halve finale op het EK! Aan elke eagle om te beslissen of hij/zij komt fietsen of thuis voor de buis blijft zitten.  Er zal niet gesplitst worden in groepen van een grote toer of kleine toer.

Gevleugelde groet

Tom

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

8 Reacties

 1. Henk 21 juni 2012 — Berichtauteur

  stabilisésokken, apres eagle <- ik voel mij aangesproken 🙂

 2. eagle 1 21 juni 2012

  nee hoor niet nodig !! gewoon de discussie over het wel en wee van de sok der stabiliséj

 3. Henk 21 juni 2012 — Berichtauteur

  haha, ni dak da erg vind hoor, he moest maar eens voelen hoe goed ze doen 🙂

 4. Henk 21 juni 2012 — Berichtauteur

  er zijn trouwens geruchten over veranderingen in te top6 volgende week…

 5. Dennis 21 juni 2012

  volgens mij kan Bjorn ook wel stabilisésokken gebruiken vandaag. Ik heb hem nog ni gehoord, leeft die nog na zo’n groot aantal kopkilometers ?

 6. AndyB 21 juni 2012

  compressiesokken en recupsokken gaat over de ventouristen die er daar droegen , me and myself
  Zij die maar met moeite 1x boven zijn geraakt op een weekend doen daar smalend over, who cares 🙂

 7. erwin 21 juni 2012

  http://db.tt/3zTXYzPm
  Ik wist dat die foto ooit eens van pas ging komen!
  Van welke ronaldo-eagle zijn deze benen?

 8. Henk 22 juni 2012 — Berichtauteur

  weet jij ook dat ik admin rechten heb op de site? 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén