WTC The Eagles

Verslag Leo&maria Rit

Gisteren was het weer zover… de traditionele rit naar Maria en Leo in Clinge.  Niet minder dan 18 eagles 16 heren 2 dames stonden aan de paal om omstreeks 08.00 onder een stralend zonnetje hun voetjes vast te klikken voor een leuke lange rit.  Via de parijse weg reden achterdoor naar de leugenberg en het schoonbroek.  Onze eerste beklimming was de brug van de luithagen. Zo de haven in.  Onze eerste pauze/stop kwam er aan het museum aan de stroom….. oftewel het MAS!  MAS QUE UN CLUB ….. zo zijn de eagles ook …. Dus vandaar groepsfoto.  Eerst enen tegen het licht in met het hele MAS erbij die mislukte sierlijk.  Nadien een jogster gekaapt die maakte een mooi groepsfoto.  Deze zullen we laten inkaderen  en samen met de foto van vorig jaar zullen we ze naar leo en Maria sturen.   Wij vervolgden de weg via de voetgangerstunnel.  Bovengekomen op de linkeroever…. Waren er 3 trajecten mogelijk.  Erwin nam ons op sleeptouw en liet ons slingerend tussen dorpjes, boerenpaadjes, fietspaden en steentjes. Niet veel later moesten we voet aan de grond zetten onze klette had naast het kerkhof van zwijdrecht in een stukje glas gereden en had een lekke band.  Deze werd snel verholpen en  we konden onze weg vrij snel verder zetten.  Een kleine aarzeling van de garmin deed een plots maneuvre linksaf onstaan.  Iets verder in de groep was het niet doorgedrongen en pats boem …. Bossie bossie wat doe je nou….. daar ging heavyweight eagle sierlijk door de lucht,  de jan janssen volgde en met een redelijke smak boorde ik mezelf tussen de steentjes een nieuwe put in het wegdek.  Mennen tenue vuil maar niet kapot, scheenbeen en heup geschaafd, 2 onderarmen licht geschaafd, binnenkant hand open. Verder niets ergs…. Jawel een wiel dat licht kaduul stond.  Na wat ontsmetting een een borrel om van de schrik te bekomen reden we verder. Na een goede eerste etappe van 56 km reden den oprit van Leo en Maria op.  We werden weer uitermate gastvrij ontvangen met koffiekoeken en goei koude pintjes.  Na een stop van anderhalf uurtje reden we langs stille wegen via nieuw namen naar Doel. De Lode wist in het verlaten dorp toch nog een kroegske zijn dus zijn de eagles daar ook nog maar even gestopt.  De aanwezige sponsors trokken de beurs open en trakteerde op een frisse pint.   om 14u begaven we ons naar de boot en werden we veilig overgezet naar Lillo. Aangezien de Lillobrug (zoals meestal) openstond… moesten we helemaal via BASF terug naar zandvliet en zo naar huis.  Een kleine groep begaf zich nog naar de leeuw van Vlaanderen om daar een pintje te pakken en naar de koers te kijken.  Een ander deel reed rechtstreeks naar Putte om daar nog een terraske te doen. Nog anderen gingen huiswaarst en likten hun wonden !

het was al bij al weer een geslaagde tocht.  Mss toch nog even aantal veiligheidspuntjes aanstippen;
zonder namen te noemen maar zet ASTEMBLIEFT NEN HELM OP UWE KOP ALS GE KOMT FIETSEN !!! ook al is het warm en hebt ge nen dikke kop !!
zonder namen te noemen maar STOPT VOOR EEN ROOD LICHT ook al komt er niemand aan, het enige rode waar ge doormoogt is dat aan de combinant op de scheldelaan.
Verder laat ons met zijn allen proberen om het zo veilig mogelijk te houden voor iedereen!!! Tis nog 10 keer eagles van het jaar ! Laat het 10 veilige ritten worden aub.
De voorinschrijving voor de fietsdodentocht is afgelopen. Als je mee wilt kun je je nog individueel inschrijven of je kunt de dag zelf meegaan en je aldaar inschrijven. Tis op 4 augustus de vroege morgen na Mojito day.
tot woensdag aan de paal

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén