WTC The Eagles

Verslag van de Polderkoers met een Hart

Gevleugelde vrienden,

Dinsdag 15 juli ‘de polderkoers met een hart’.  Voor het eerst in het bestaan van WTC the eagles kregen we redelijk onverwacht een uitnodiging van de klievers om mee te rijden in hun koers.

Wie o wie had ooit gedacht dat wij met de eagles nog  eens zouden meerijden in een echte ‘koers’.  Ik in alle geval niet.  De voorzitter werd uitgenodigd op een vergadering de week van te voren.

Er was plek voor 10 eagles.   Er stonden er 10 op het blad.  Op ’t hoogtepunt zelfs twee op de reservelijst.  Langzaam sijpelde de afmeldingen binnen.  Uiteindelijk kregen we 9 eagles aan de start. Een dubbele dikke duim voor zij die deelnamen ongeacht het aantal rondes ze wel of niet gereden hebben.

We hebben ons laten zien in Zandvliet en daar ben ik als voorzitter alleen maar HEEL TROTS op !!! Er hoeft in de polder niet om een erkende wielertoeristenploeg van 80 betalende leden heen gekeken worden.  En die erkenning doet goed !!

Twee last minute transfers van den Hillaire zijn toch nog niet zo slecht uitgevallen.  Door een miscommunicatie met mark guns zat team sky vd polder (de spartaan) al vol, waardoor de witte onze kevin onze sponsor Pozzovino toch nog in het eagleteam reed.  Hij was mede door zijn koerservaring en zijn successen in grote rondes de enige eagle die de koers uitgereden heeft. Het budget voor de komende jaren laat het toe om de witte NOOIT meer voor de Spartaan te laten rijden.  Of mark guns zal met een dogmake of 15 over de brug moeten komen !! J

Het tweede witte konijn werd uit Schoten getoverd, Jordan. Niet his Royal airness maar gewoon den broer van den biesse, werd eagle nummer 9.  De lieven (van de spartaan, de klievers, la pipe, enz) was zo vriendelijk om voor onze jordan nog even nen helm te halen want die wassie vergeten.  Toen hij een aantal rondes voor het einde uit de koers genomen werd en hij door vriend van het huis wout een pintje onder zijn neus geschoven kreeg, overkeek hij de massa volk aan de volle ton.  Het eerste grietje dat hij tegen kwam …. Wassem al is tegen gekomen in Llorret…. (piet piet zandvliet) (oo oo cherso vd polder) Zo ziede maar alle wegen leiden naar zandvliet…

In het zelfde groepje zaten nog onze klette  – lange jan – andy Berek – de nico  berenwerk goed gereden. Als ze de eagles laten doorrijden halen we vlot met 6 of  7 eagles het einde.

Den biesse zijne chinarello schakelt nog ni gelijk de melks van nonkel wally en al helemaal ni gelijk de lidly van den David (die schakelt niet). Daarom opteerde hij voor het stalen colnago kaderke waar edwig van hooydonck de bosberg mee platmaakte eind jaren tachtig.  Old school rulez !!!!

De iets te vroeg afhakende eagles waren Roel en Damsie.  Toch superhard bedankt voor de inzet en de deelname !! voordeel van iets vroeger te stoppen; ge hangt rapper met uwen bek in het nat, en ge hebt goei benen op de dansvloer in de ton later op den avond.  Of ge doet gelijk de roel een aantal toerkes niet mee en tracht dan nog even in te springen.  (hierover is achteraf geen klacht gekomen van de organisatie) gelukkig maar, stel dat we door zo’n actie wel per ongeluk 3 des eindigen in de het ploegenklassement zitten we met een probleem.  Dus volgend jaar liever niet meer doen.

Dat we niet zouden winnen stond buiten kijf.  De ploegen van de spartaan en de klievers zijn te sterk. Wat zeg ik veel te sterk. Bij het boekhoudkantoor rijden ook goeie renners.  Bij la pipe ook maar die waren niet met zoveel, de sturmers waren maar met 3, TC raffic vond geen volk, de mannen van den hoek, das zowat ons niveau.  Mooi om te zien dat de samenwerking in de achtergrond (de bus de grupetto) mooi was.

Er liepen redelijk wat opmerkingen binnen over onze tenues en onze klakskes waren te hip voor zandvliet.   Er waren massaal veel eagles afgezakt om te komen supporteren voor ons.  De Zandvlietse kermis heeft ons een nieuw steunend lid opgebracht.  Mark Janssens van de genaamde meubelzaak, Is officieel een eagle.  Welkom bij de tofste club van ’t dorp !  🙂

Ondertussen is de volgende koersuitnodiging binnen.  We bekijken na het seizoen hoe we deze zullen inplannen in de volgend seizoen en of deze zullen meetellen voor het klassement.  Mss schieten er dan nog een aantal wakker 🙂 🙂

De foto’s van de Leo en Maria rit en de koers zullen weldra op de site verschijnen.

Gevleugelde groet

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén