WTC The Eagles

Woensdag 13 mei 2015 PITARIT

Gevleugelde vrienden,

aan de start van het verlengde hemelvaartsweekend is het weer onze pitarit ! Ann gaat ons na de rit verwennen met een  heerlijk herechtje…. De Pita op kosten van de kas natuurlijk wij leggen onze 10 euro uit voor een fris pintje !!!!!

 

pita Een pitabroodje, ook wel shoarmabroodje genoemd, is een plat broodje met een zachte korst. Het wordt overlangs ingesneden, zodat er een soort ‘zakje’ ontstaat, waarin gyros of shoarma wordt gestopt. In sommige landen wordt het broodje dan ook gebruikt ter vervanging van een bord

Een café, ook wel kroeg, bar genaamd, is een uitgaansgelegenheid waar dorpse of stadse zaken worden besproken onder het genot van alle mogelijke drank (sterkedrank, wijn, bier, koffie, thee, frisdrank). Samen met hotels en restaurants worden cafés ook wel de horeca genoemd.

De eerste cafés ontstonden in de 17e eeuw als koffiehuizen. Het woord café is dan ook het Franse woord voor koffie. Geleidelijk aan gingen ook kroegen waar men vooral bier dronk zich café noemen en ontstond een grote variëteit aan cafés. De bekendste soorten cafés zijn het bruine café, het grand café, het eetcafé en de cocktailbar.

Cafés vervullen vaak een belangrijke sociale functie als plaats waar stamgasten elkaar ontmoeten aan de bar of aan de stamtafel of waar men regelmatig langsgaat op een avondje uit.

WielertoerismeIMG-20150417-WA0001 IMG-20150417-WA0000 is een vrijetijdsactiviteit buitenshuis waarbij liefhebbers in groep of alleen recreatief met de (race)fiets rijden. De sport is de laatste jaren erg populair geworden, vooral in Vlaanderen en in mindere mate in Nederland. In Italië en Frankrijk is het fenomeen al langer bekend. Daar worden al enkele jaren zelfs competitieve regelmatigheidscriteria georganiseerd, zoals de Prestigio-serie of de Grand Trophée. Daarom wordt er tegenwoordig een onderscheid gemaakt tussen toertochten (randonée) en cyclosportieve. De eerste groep is niet-competitief, de tweede wel.

zorg dat je er bij bent !!!

 

groeten

het bestuur

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén