WTC The Eagles

Eagles fietsen proper

Wie fietst (is het nu een wielrenner of een wielertoerist) krijgt het vandaag soms hard te verduren. Dan hebben we het niet alleen over de reacties na een nieuw dopinggeval in het peloton. Wielertoeristen worden ook met een scheef oog bekeken voor de rommel op de openbare weg tijdens toertochten of na zondagse ritjes. Of ze worden gebrandmerkt als ‘wielerterrorist’ voor onvoorzichtig fietsgedrag.

Grinta!, het magazine voor de actieve fietser, erkent deze problematieken en lanceerde aan de vooravond van de Ronde van Vlaanderen voor wielertoeristen in 2009 de campagne ‘Ik fiets proper’. Proper fietsen is niet alleen dopingvrij fietsen, het is ook hoffelijk fietsen én eropuit trekken op nette fietswegen. Fiets jij ook proper?

= ik fiets dopingvrij
Prestatiebevorderende middelen die worden gedefinieerd als ‘doping’ zijn niet aan mij besteed. Ik fiets clean. Meer informatie over doping en het dopingreglement vind je op www.dopinglijn.be.

= ik fiets milieuvriendelijk
Bij het fietsen gooi ik géén afval (verpakkingen van sportvoeding, binnenbanden, …) op de openbare weg. Ik hou alle afval bij en dump het in een prullenmand of hou het bij tot thuis. Ik wil fietsen op nette wegen.

= ik fiets verkeersveilig
Ik fiets op de openbare weg zoals het hoort, zonder de verkeersregels aan mijn laars te lappen of andere weggebruikers in gevaar te brengen. Ik ben geen ‘wielerterrorist’ maar fiets hoffelijk en verkeersveilig.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén