WTC The Eagles

Verslag van 30 Juli

Gisterenavond wederom een mooie zomeravond, mss een tikkeltje teveel wind waardoor en een aantal vaste waarden het wat lieten afweten.  Grootendorst? Vennincx? Snoeys?  Moe? Bosse? Van hooydonck? Pilli? Om maar enkele namen te noemen.

Onze vaste potloodventer/ eagleaanwezigheidsnoteerder Tim was na een deugddoende vakantie terug op appel.  Heerlijk om weer zorgeloos richting de grens te fietsen.   We noteerden een verrijzenis van myncke Bart, wiens batavus voor de tweede x dit jaar de weg naar het vertrek gevonden had.

Onze roel kwam de startkaarten voor de fietsdodentocht afgeven en besloot om naar huis te rijden een gat in zijn buitenband en een tet van zijn binnenband door het gat vond hij toch wat te gevaarlijk.

Wij vertrokken door het oud broek,  aan het kasteel verloren we al onmiddellijk een eerste bidon.  Die zelfde bidon vloog er weer uit vlak voor de grote bocht van het schelderijnkanaal.  Daar heb ik hem ook laten liggen. Gelukkig hield het peloton een mooie 30 aan harder mag daar niet …. En kon de voorzitter gelijk ne grote tussen de wagens terugkeren in de groep.  Via zandvliet het schelderijnkanaal de brug van de kreekkrak reden we zorgenloos maar vol tegen de wind in richting Gawege.   Onze iets oudere leden hadden van de fluitende wind in hun oren een volle blaas gekregen en vroegen om een sanitaire stop. Compleet omringd door een 25 tal eagles werden er stoefferig ietwat verfrommelde fluiten bovengehaald.  Na deze pauze en gekende 15 nadruppels (zo gaat dat bij iets oudere leden) J reden we langs Emmanuella(polder) richting de limagrain en den dijk van bath weer richting die verdomde brug.  Ons Viv die tijdens de plaspauze van eerder even op adem kon komen kreeg het ietwat moeilijk.  Er werd wat minder gereden, iemand  zei dat we mochten doorrijden, hij zou als iets ouder lid en man van viv goed voor haar zorgen.  Bij de volgende polderpassage bleek ze toch nog in de groep te zitten.

Uiteindelijk heb ik ze horen salut roepen aan den texaco en vinnik da viv da toch maar weer goed gedaan heeft.  Het aparte trainingschema zal door de klette aan haar overhandigd worden.  Een ander spannend showke kwam gisteren van onze Sam G….. een bidon pakken ervan drinken tot daar aan toe… maar in een volle groep dan de bidon naast uwen houder steken …. Vraagt om een accident.  Stuurvaardig gelijk eagles zijn iedereen der neffe… en geen accidenten ….

Onze kopmannen, die gisteren van geen wijken wisten, brachten ons na 67 km en een 30.4 gemm weer terug aan de Croone.  Een eerder rustige en kleine delegatie op de aprés eagle maar  het was zeker niet minder gezellig.  In het laat hebben we nog 3 nieuwe steunende leden mogen toevoegen aan onze lijst van eagles en vrienden van de eagles.  Marcel Gysen, Sigi en Dario van het café zijn steunend lid geworden.  Driewerf hoera.

We weten nu wel waarom we de pilli al een tijdje niet meer gezien hebben, hij is op safari, Voor vertrek naar het tropisch instituut geweest voor zijn spuitjes tegen de yellow fever en andere gekke ziektes.  Nu bleek em daar toch niet zo goed van geweest te zijn. Een beetje onder de voet, wa flauwtjes…. Ge moet er wat voor over hebben hé om met vrouw en kind naar de Beekse Bergen te gaan om te  kamperen.

Mededeling:

Zondag eagleklassieker nummer 5 de FIETSDODENTOCHT tellend voor het klassement !!!

Er werd afgesproken om 08.30 aan het douaneplein om naar Bornem te vertrekken.

Er zal mss een after mojito day delegatie nog later vertrekken.  Gelieve dit met elkaar af te spreken en kort te sluiten.

Terje en Bart VH jullie voorinschrijvingskaart is in het bezit van David die speciaal even een pintje is komen drinken om deze voor jullie op te halen.

Graag eerlijk de opgave van uw deelname en uw kilometers zullen verwerkt worden in het klassement. (roel van de lange ritten –tim vant potloot   en de voorzitter zullen er niet zijn)

WP_20140730_002 WP_20140730_001

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén