WTC The Eagles

17 Juli

Onder een stralend zonnetje kwamen er 29 eagles afgezakt naar de paal voor een mooie zomerse woensdagavondrit. Via de nieuwe bijna klassieke weg langs de buizerd en de krop salaat reden we richting de oude dijk. Geloof het of niet maar vlak voor we de dijk wilden opdraaien sprong er een kieke (lees ‘een kip’) (dier met pluimen) in het midden van de groep.  een paar mensen konden het arme beestje ontwijken maar onzen david nam het kieke vol opt voorwiel.. kieke de lucht in … het bewijs is er nu een kieke kan dus vliegen !! wegschietend van een voorwiel zelfs redelijk hoog….  Toen iedereen van de schrik bekomen was waren we al aan de brug van bath.  via het spuikanaal en een polderbaantje tot aan de drie haasjes. vandaar even de rijksweg gevolgd om net voor krabbendijke af te slagen naar gawege, trippel trap trap richting waarde en net voor waarde zijn we teruggedraaid richting rilland.
Een eerste platte band zette ons even aan de kant… de kiekenmoordenaar …. was lek gereden.  snel bandje vervangen… iets te snel iets te veel lucht uit het bommetje laten ontsnappen terwijl de binnenband niet volledig goed zat.. BANG  daar ging bandje nummer twee.  gelukkig lukte het met het derde bandje wel en konden we onze weg verderzetten. via de bathse schietclub en BASF reden we langs zandvliet en het bos terug binnen.  Er moesten nog een aantal rekeningen vereffend worden op Strava. Dit werd door een groot deeel van de groep gedaan, wat dan weer tot een lichte irritatie leidde bij een ander … en zo krijg je de poppen aan het dansen.  En dat ze gedanst hebben dan zal geweten zijn.  In ieder geval, we reden voor de eerste keer binnen in Café de Croone waar we door Jakkie mathijssen en sigi of sidi goed ontvangen werden.  Frisse grote stella’s van ‘t vat.  borden met hapjes.  in allerlei vormen maten kleuren en smaken.  ik meen zelfs de enige echte labrador van bij de leo gespot te hebben op een schaal…. Kortom het was goed erg goed.  Na een aantal weken en maanden van mindere service op onze vaste stek was dit een welgekome afwisseling. 
Tijdens de nabespreking raakte de gemoederen nog wat verhit bij en tussen enkelen…   We gaan er niet veel woorden aan vuil maken. maar volgende zaken zijn wel ‘vrijgegeven’. het in der tijd afgelastte sprintje naar huis wegens te gevaarlijk, is door de technologie nu omgetoverd naar strava piekmomenten. Laat ons de drie laatste kilometers vrij en ‘spelen’, dan zult ge de rest van de rit geen last hebben van ons….
Dus de strava kleine prijs andy berek en grote prijs lode peeters ….. kunt ge vlammend naar huis rijden vanaf nu. zij die zich liever knusjes laten meezoeven naar het café of naar huis mogen dat ook doen. Geen probleem.  We kunnen ook niet garanderen dat we iedere week langs daar naar huis zullen komen. maar er zal zeker rekening mee gehouden worden.
Een andere probleem is de snelheid.  ik ga het niet nog eens allemaal uitleggen. ik denk dat iedereen weet waarvoor de eagles staan.   Rij je graag harder, voel je vrij om ergens anders aan te pikken om je conditie scherper te stellen en je doelen te verleggen.  Wij blijven bij ons standpunt over kilometers per uur!!  
Als er mensen zijn voor wie het te hard gaat, wees aub niet bang om dan ook daadwerkelijk iets te roepen!! Laat me duidelijk stellen, dat het voor mij gaat, zoals het nu gaat.  Is er veel wind, heb ik het moeilijk, dan ben ik de eerste die zich laat uitzakken en doe mijn eigen ding wel. geen probleem mee.  ik ken nog mensen die zich durven laten uitzakken.  Beslis je om mee te blijven rijden en heb je het moeilijk. ROEP DAN AUB!! niemand zal u afschieten.  Het kan niet de bedoeling zijn dat er mensen iets oplopen omdat ze gefietst hebben met de eagles!!!
Alle andere problemen die je hebt,  ideetjes over routes, eagleklassiekers, een eaglereis in 2014 enz…. onthou ze schrijf ze op. en zorg dat je er bent op de open ledenvergadering na het seizoen. 
Daar zal ook een mogelijkheid zijn om je kandidaat te stellen voor een taak binnen de fietsclub…  “het bestuur” dat we nu niet hebben. 
Nogmaals de eagles draaien op een aantal mensen die er veel voor doen en er veel voor over hebben om iedere week een leuk toerke uit te stippelen, die lijstjes bijhouden over wie er wel en niet is, wie er wel al zoveel keer heeft meegereden en wie nog geen lidgeld betaalden.  Een opmerking over iets kan/mag altijd maar hoeft niet iedere week.
Tot volgende week en een gevleugelde warme groet aan allen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén