WTC The Eagles

22 augustus – Een rit met twee gezichten!

Met 34 mannen en vrouwen op stap voor een lekker tochtje langs de schapendijk, dat was het plan… PSTSSTSTTSSST BOEM!! Da was het laatste dat de achterband van Linda VDB nog vertelde voor em het begaf, plat tijdens het wachten op 19uur. Vertrokken richting Hoogerheide, langst het bos ging niet wegens werken, voorbij de pollis en ossendrecht richting de brug, so far so good.
Op de oude baan had ik dan gedacht dat we terug langs het schelde rijn kanaal konden rijden om dan de schapendijk ongetwijfeld los met de kop in de wind zouden pakken. Niet dus. Rechtdoor de kraaienberg-heimolen-Wauw.

Daar was er ene een beetje pissed-of  (en terecht) omdat die nog met de nacht moest gaan werken en het was al half 9… (excuses aan de shiftmannen, we hadden het beloofd om op tijd binnen te zijn maar iemand vooraan besliste er anders over) ik heb intussen gehoord dat ze nog op tijd waren.

Ongeveer 1 kilometer verder hadden we onze tweede platte band van de avond, de Patrick Huys, tijdens het plakken werden er nog wat instructies gegeven voor de weg naar huis onder een fantastisch ondergaand zonnetje. Dus Nispen-Hoek-Verbindingsweg-Kalmthout achterdoor via de Kijkuit… Had je gedacht dus… weerom iemand vooraan knalde de Putseweg in richting Putte tegen ne Moyenne van 39, uiteraard vooraan in een troske, achteraan op een lint, in de pikkendonkere! Jongens, alstublieft, nogmaals, als we in zo ne grote groep rijden proberen we een beetje veilig thuis te geraken, en dat is dus niet vrijstukken op die baan! Ik wijs niemand met de vinger, ik weet niet wie daar had beslist om het toch anders te doen, in het vervolg doen we het anders graag.

Een apres ritje op het terras met 2 assos, die op ne GSM naar den Anderlecht aant kijken waren, twas echt tof manne☺. Voor de rest een man of 5 en op tijd thuis.

Ik vond het een geweldig ritje om te rijden, maar we slagen er blijkbaar niet in om zonder onze voorzitter het bakkeleien te laten…
Over die laatste gesproken, na de rit een SMS gekregen uit de Costa del Brempt dat hij met de Breendonkse Trappers aan het verbroederen was ( de enige toeristenclub met Duvel als hoofdsponser) Volgend seizoen een ritje in Brabant denk ik…

Op aanvraag: volgende week nog nachtshifters, om 9uur ten laatste rijden we binnen.
VERGEET UW LICHTJES NIET!!!!

Groeten

De rode sloefkes.

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

15 Reacties

 1. Ben 26 augustus 2012

  Toch ff een kleine reactie op die commentaar…

  Ik heb heel de rit vanvoor gereden, maar van die afspraak om op tijd thuis te zijn hebben wij niks vernomen. Anders hadden we daar wel rekening mee gehouden.

  Langs d’n andere kant, als ik weinig tijd zou hebben om op woensdag avond te gaan fietsen dan verwacht ik ook niet dat al de rest zijn avond daarvoor gaat aanpassen maar dan draai ik zelf op tijd terug!

  • Lode 26 augustus 2012

   ik sta helemaal mee achter dit standpunt ! er zijn ook NIET shiftmannen die veel moeite doen om op een woensdag mee te kunnen fietsen ! Of zijn we nu ineens WTC the schiftmannen ofzo ??

   Ik geef wel toe dat we langs de verkeerde weg naar huis zijn gekomen ! dat was een misverstand !
   Aan allen die het beter kunnen dat zij dan vanvoor rijden ! Door al die commentaar al het hele jaar door zijn er nog maar weinigen die deze taak willen doen ! Denk dus even na in het vervolg met je commentaar !! voor iedereen goed doen gaat niet !!

 2. Anoniem 26 augustus 2012

  Over de verkeerde weg nemen wil ik me niet moeien. Maar over het andere wel. Het is een (ongeschreven) regel dat de Eagles binnen zijn om 21h.Speciaal om shiftmannen de kans te geven altijd mee te kunnen rijden…

  • Anoniem 26 augustus 2012

   Klopt volledig, enkel de laatste woensdag van de maand wordt er afgeweken van dit gentlemansagreement.
   Heel het jaar door 50 a 60 km doen, en nu er records moeten gebroken worden kan het ineens niet genoeg zijn. Mij niet gelaten, maar zeg het dan bijtijds. En pomp aub allen jullie bandjes op tot 8 bar. Die oude mannen die elke di woe en do rijden rijden nooit lek.

  • Ben 26 augustus 2012

   Ik weet niet of ik dat geloof van de eerste d’n beste anonieme op internet zelle 🙂

   Maar bon, ‘t is in mijn ogen niet echt serieus dat de kopmannen ongenuanceerd worden verweten de afspraken naast zich neer te leggen als er geen afspraken zijn. Er is tijdens/voor de rit genoeg tijd, meld het ff, dan kan er rekening mee gehouden worden.

 3. Lode 26 augustus 2012

  van die zo gezegde regel weet ik niets af ! ik rij voor mijn plezier en niet tegen de klok !!!! ik voel mij aangesproken en zal dus niet meer koptrekken en overlaten aan deze anonieme commentaargever ! succes !!!!

 4. Henk 26 augustus 2012

  Sorry als mijn eerste reactie zonder naam was, mijn gsm speelt vals 🙂 Ge hoeft niet tegen de klok te rijden als ge altijd 28 gemiddeld rijdt, en om 21h binnen…

 5. Peter 26 augustus 2012

  Ben geen lid, maar zou graag eens een keertje met jullie willen meerijden. Mijn enige drempel is dat ik vrees niet mee te kunnen, als het tempo serieus hoger gaat dan de gemiddelde van 30km/u. Als ik de commentaren hier lees, heb ik toch de indruk dat dit regelmatig gebeurt en niet iedereen met elkaar rekening houd. Wat gebeurt er met iemand die moet afhaken? Moet die zelf zien thuis te geraken, of blijven jullie samen?

  • Ben 26 augustus 2012

   Het gemiddelde ligt altijd onder de 30, dit jaar waren er 2 uitzonderingen van net boven de 30. We rijden, meestal, aan een snelheid van 30km/u. Maar dat is maximum snelheid, niet het gemiddelde!

   De gemiddeldes van al onze ritten kan je onderaan het klassement zien: https://www.wtceagles.be/698-2/

   Wij laten niemand achter als die niet kan volgen, gewoon even van u laten horen en de kopmannen passen hun snelheid aan.

   • Lode 26 augustus 2012

    sterker nog 🙂 we komen u uit de wind zetten 😉 als da gene service is ! kost wel n pintje achteraf :p

 6. henk 26 augustus 2012

  wees welkom Peter 🙂

  • Peter 26 augustus 2012

   Hey jongens,
   Bedankt voor de snelle (positieve)reacties. Dus als ik het goed begrijp, kan ik gewoon mee aan de paal vertrekken zonder kwade blikken?
   Is er een verschil tussen woensdagritten en zondagritten?
   Rond hoe laat vertrekken jullie?
   Ps: @ Lode…geen probleem, zelfs twee als het moet 😉

 7. henk 26 augustus 2012

  op woensdagavond om 19h stipt ( 😉 ) vertrekken we. op zondag zijn er slechts een handvol die rijden, en vertrekken om ik geloof 9h.

 8. Andy B 26 augustus 2012

  Ik was blijkbaar ook jiet ingelogd tijdens mijn anonieme bijdrage. Ik sta nog achter elk woord.
  Lode, ik zou het betreuren dat je geen kop meer zou doen. Ik ben voorstander van wisselende kopmannen, dat was de voorbije weken wel duidelijk denk ik.
  En even melden dat ik had doorgegeven aan Tim dat ik met de nacht stond. Waarop hij zei dat ik niet de enige was.
  Ik ben zelf mee schuldig aan het verloop van de toer, maar had nooit de intentie om “buiten tijd” aan te komen.Uiteindelijk was het niet erg om af te draaien.
  Zoals Henk al zei, zijn we normaal altijd rond 21 u binnen. Anders wordt het toch maar een zooitje in het donker, vorig jaar genoeg gezien in verschillende pelotons.
  En tenslotte: met 7 shiftmannen in de top 20 leveren we toch een mooie bijdrage hė. Het zou op het terras ook een pakske minder zijn zonder “ons” 🙂

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2022 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén