WTC The Eagles

25 Juli – Mooi Weer, Lange rit…

Mooier weer kunnen ze niet geven… Op de warmste dag van het jaar met zijn 38’en beginnen aan een mooie laatste woensdag van de maand langere rit. Beter en schoner had ik het niet kunnen dromen.
Henk die het afgelopen weekend een prachtige prestatie wegzette in de Ironman van Antwerpen …. had wat last van ‘flanellen benen’ Daarom nam damsie resoluut het commando op kop over samen met onze klette. (Franky VL presteerde overigens nog net iets beter!)
Gezwind reden we tot aan jagersrust waar we voor de eerste keer lichtjes in de remmen moesten.  Alsof een trein in onze groep reed schrok iedereen zich het apezuur omdat er iemand bij was met wel heel heel straffe freintjes…. Uit mondelinge overlevering werd me ingefluisterd dat het om Stefan Willemse zijnen fiets ging…. Dat heb je nu met prestatie gerichtte contracten … en gesponsorde fietsen… hoe meer ge prijs rijdt hoe meer onderdelen ge krijgt… hoorde ook zeggen dat de Stefan nog twee derde plekken afzit van …. nieuwe remblokken …. Nadat we richting Heimolen nog is bijna 3 x van onze vlo vlogen vant verschieten besloten stefan er marco om de groep te verlaten.  Halve  kilometers zijn hun deel ! Wij reden gezapig door langs de stay okay en iets verder boem pattat … daar lag em dermeej….. Sponsor total ging met piepend bandje door de bocht, in de bocht lagen wat kleine steentjes, een simpele lichte kneep in de rem zorgde ervoor dat het voorwieltje wat wegschoof…. Een nieuwe eagle asfalt…. was geboren. 
Over geboren gesproken.  Der zijn eagles die in het najaar en de wintermaanden al te ijverig met hunne slurf gezwierd hebben want op 2 weken tijd zijn we twee eagleinntjes rijker geworden.  ealge Lode werd voor de tweede keer vader van Mia. allé voor de eerste keer van Mia maar ze hadden er al eentje. Eagle Philip werd papa van zijn eerste dochter Nena.  Proficiat vanwege alle eagles !! Eagle erwin zit op hete kolen want …. binnen dit en twee weken zijn ze daar ook met zijn 4 tjes.  Zouwet nen eagle worre…. meer hierover in één van de volgende verslagen !
Onze tocht bracht ons via halsteren zo naar den eendracht om over de brug tholen binnen te rijden. Stilletjes aan kwam “den oesterdam” dichterbij….  Een heleboel nog van het zonnetje genietende mensen dachten zie die bende daar rijden….  Wij allemaal zo fier as ne prei dat den oesterdam terug open was… het bolde voor geen meter… de wind zat goed … maar het wegdek lag er onhollands bij.  resultaat 2 x lek nog voor de helft.  Lode en Anja waren de pechvogels van dienst.  Gelukkig voor de Lode heeft de scaninni een zwart stuurlint…. ik dacht dat em ineens een onderhoud gedaan had ook…. zo’n zwarte klauwen voor een bandje te vervangen.  Het laatste stuk van de oesterdam was dan weer een genot voor het achterwerk van elke wielertoerist… zo’n prachtig asfalt … ni te doen  En dan te weten dat den helen dam er zo zal komen bij te liggen.
Via het spuikanaal de brug van bath waar we andy goed afzette voor zijn nachtshif op de BASF reden we door de polder terug huiswaarts.  Daar sloeg het noodlot voor de tweede keer toe bij eagle beuk.  Na het kapje op in de kin nu een lekke band,  ook hier duurde de wissel vrij lang maar lag het aan een weerbarstige buitenband. 
Sommige onder de eagles reden door naar huis … eigenlijk is dat niet de bedoeling … samen uit samen thuis is toch een van onze pijlers.  Maar goed.  Een ander hekel punt blijft toch de helm.  Gisteren en sinds een aantal weken zijn er toch weer meer die zonder hun helm komen rijden.  Ok de kin is niet beschermd… Maar aub zet toch je helm op als ge met de eagles wilt meefietsen.
Een andere opmerking die binnenliep is dat er op sommige momenten in het midden gaten gelaten worden om die dan nadien snel snel dicht te rijden.  Dit hoeft ook niet… Als je daar een drang voor voelt … rij dan achter de eagles … en probeert ze in te halen … als je ze hebt geeft ge ze weer wat voorsprong en ge probeert het nog is …. Maar doe het niet in de groep !!!!! 
Allé uiteindelijk zijn we veilig in putte aangekomen.  En 17 eagles hadden reuzedorst!! we klokten af op 76 km en 29.8 gemm.  goe gereje. 
De aprés eagle was wederom een gezellig verlengstuk van onze tocht. sommige hadden hun eigen hapjes bij, anderen wachtte tot het curryworstje er was, alles werd gespoeld met water, looza ace, tonic, en ice tea.
zaterdag worden we verwacht in de kerkstraat in de Clinge.  Lange jan gaat mee die kent de weg. om 10 uur vertrek aan de paal ! in tenue – we maken al is een mooi groepsfotoke.
Voor degene die niet mee gaan naar Leo en Maria, eaglegroet en tot volgende week
de anderen tot zaterdag
Tom

Verder Bericht

Vorige Bericht

2 Reacties

 1. eagle 1 27 juli 2012

  Aan de sven zijn stuurlint te zien heeft ie heel den tijd gekeken hoe anderen het bandje maakten…

  • Sven 30 juli 2012

   Ik ben gediplomeerd fietsenvasthouder.
   Je moet je plaats kennen in het peleton…

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2022 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén