WTC The Eagles

30 mei 2012 – De eerste lange rit en Eagle-Wows!

Gevleugelde vrieden, laatste woensdag van de maand, dan zegt de traditie dat we een ietwat langere rit rijden.  Zo deden we het ook.  Onder een stralende zon verzamelden weer een heleboel eagles en ook weer tal van nieuwe gezichten.

Soms is het wel wat onduidelijk aan het worden wie wat waar is of niet is…. Dus als je erbij was en er geen kilometers hebt gekregen of je niet in het klassement staat …. Laat het me weten !

Graag ook nog even extra aandacht voor de ‘huisregels’. 

Helm op je bol!

Niet te hard EN zeker niet WEGRIJDEN VAN DE GROEP !!!  

Hetgeen gisteren weer gebeurde is recht tegen de haren van de eagles instrijken EN DAT WILLEN WE NIET !!!!!  Als iemand zich geroepen voelt om op het wiel van voorbijrijdende klievers te springen (of andere groepjes die ons moesten inhalen).  GELIEVE DAN NIET MEER NAAR DE PAAL TE KOMEN MAAR IN ZANDVLIET TE VERZAMELEN BIJ DE KLIEVERS !!!!! (of uit te vissen waar die andere groepjes starten en zich daar te melden).

DANK U WEL !!!!!

 

We waren dus met 48 man gisterenavond. Wederom een deel dames van de WOW’s die zich aansloten.  Nog 1 ritje en dan zit het eagle examen er op voor sommige van hen.  Dan mogen ze zich eaglewow noemen ! Eagle-innen Nancy en Veerle (Heirman), nemen samen de roze trui over Katleen.  Bij de heren blijft het spannend.  Daar een van de koplopers volgende week niet kan, de week nadien het Nederlands elftal speelt om 20.45 tegen Duitsland …. Zouden we binnen twee weken wel is met een enkeling als leider  kunnen zitten.  Tot zover blijven CD, SG en LP samen de ranking aanvoeren!

De rit dan.  Onder alweer een zeer mooi en constant tempo van Henk en Sven tuften we via Hoogerheide – NPU naar de oude zeeuwse weg, vervolgens langs Krabbendijke naar de oostdijk om te keren in kruiningen.  Tot zover geen noemenswaardige problemen te melden.  In kruiningen lieten we de B- ploeg van de klievers voor ons afdraaien.  Wij volgden netjes op enige afstand.  Een lekke band bij hen deed ons voorbijsteken. Die voorspong werd behouden tot na de brug van Bath.  Tussen waarde en Bath is er 1 strook over de ganse weg waarbij het wegdek omhoog gekomen is.  Daar gebeurde de eerste echte crash van dit seizoen.  De onfortuinlijke Roel was het slachtoffer. Zo sta je op zondag op de top van de Ventoux en zo maak je kennis met je bek in bath op het asfalt.  We wensen Roel spoedig herstel al denk ik dat er vandaag wel enige stijfheid aan te pas zal komen.  De somers die dacht das een raar balkje daar wip ik niet over maar ik rij gewoon voort over de roel dook nadien rechts de graskant in.  Zonder erg. (voor philip).

De rust die zich twee weken meester had gemaakt van het peleton werd weer geschonden door de aanwezigheid van onzen aller gigolo …. Manne plat…. Denk ik …. Manne men remmen slepen …… denk ik manne mijn wiel tikt ….. denk ik  manne terug plat ….. denk ik, o nee …. Toch ni …. En toen gebeurde het …. Op en stuk waarbij we door de A  en de B ploeg van klievers werden ingehaald …. In brokken en stukken (die mannen rijden hun vrij stuk tussen bathse brug en Kettel).  Net toen …. Sleepte zijn achterwiel echt !!!!  dus wij op de kant…. Wachten wachten ….. en nadien weer verder.   Langs zandvliet en het bos tuften we we binnen en klokten we af op 29.5 en 73 km.

Tijdens den aprés eagle werd er deftig nagepraat over het weekend van de VETS (Veteranen SK Putte) naar de ardennen, hoe mannen wel op de juiste verdieping kunne zitten zoekend naar hun kamer …. Allleen in het verkeerde gebouw….  Maar natuurlijk werd ook deftig nagekaart over onze VENTOUX uitstap.  Voor de vermelding dat van de 20 fietsende eagles er 19 op de top zijn geraakt.  1 tot op chalet reynard er  2 dames bijwaren we 2 platte banden gehad hebben in de beklimming, dat er werd overgegeven, getwijfeld werd en uiteindelijk gezegd werd geen 1000 km in de auto om nu niet boven te raken !  DAT WE KORTOM EEN PRACHTIG WEEKEND GEHAD HEBBEN DAT VOLGEND JAAR ZEKER EEN VERVOLG ZAL KRIJGEN  in binnen of buitenland…..  (en dat ik niet naar Santiago moet met mijn fiets) (maar ik nog wel een andere uitdaging voorgeschoteld zal krijgen)  van krisje, katrien, lode, boey,ben,kris.

De aprés eagle werd door de meesten beschaafd afgesloten, maar CD, BM,TVO moesten nog dringende zaken bespreken…. Dit duurde tot 02.00 dient  er nog gezegd te worden dat na 7 leffe’s en 5 elexirs het opstappen wat moeilijker was …..

In het aprés eagle klassement zien we dezelfde leider als in het algemeen klassement met dat verschil dat in het apréseagle klassement hij alleen op kop staat en al bijna niet meer kan worden bijgehaald (tenzij er andere eagles 24 u achter elkaar op het terras blijven zitten….)

MAAR …… DAT MOET DAN WEL MET STABILISE sokken !!!!

Eaglegroet

 Tom

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2022 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén