WTC The Eagles

7 Augustus

Maar 11 Eagles op het appel vanavond, lag het aan de meer dan twijfelachtige lucht of eerder aan de nieuwe startplaats… ik gok op het eerste.

Redelijk stipt vertrokken we op het douaneplein langs de Clarissen, Zandvliet, Ossendrecht, Bathse brug, Rilland, Stationsbuurt, Oude Zeeuwse weg en tot aan de brug verliep alles redelijk vlekkeloos. Net na de brug jammer genoeg een eerste keer plat, Sven F. Net voor de start van de rit nog mijmerend over zijn bandje en “misschien wel plat rijden”… het zal hem leren! De ene Eagle at iets, de andere dronk iets, Lode P trok een sprintje naar de overkant van de weg en enkele seconden later ging het Eagle-vestje uit en de bretellen omlaag: nen bospoeper en niet op zijn vlaams maar op zijn hollands. Enkele ogenblikken later lag het bandje er bijna weer op maar opnieuw schoot Lode P de weg over en het scenario herhaalde zich. Foto’s op eigen risico te verkrijgen bij Bjorn ‘Superzoom’ B. Lode P beweerde WC papier/papieren zakdoekjes bij te hebben, 10 Eagles hebben daar zéér sterk hun twijfels over. We zullen dat volgend jaar in Zolder wel eens laten controleren door de snuffeldienst.
Laat ons in ieder geval hopen dat dat geen wekelijkse gebeurtenis gaat worden want ik heb begrepen dat het bij Tim L vorige week ook al op, of zelfs net over, het randje was.
 
Alle woordspelingen op “plat” en “bommetje” en enkele trek-eens-aan-mijn-vinger moppen later konden we uiteindelijk weer fietsen, zeeuwse weg, rechtsaf richting NPU. Aan NPU rechtsaf om boomekesdijk nog mee te pakken, helaas 2x te laat om af te slagen en ik heb tijdens de Leo & Maria rit geleerd dat je dan beter rechtdoor kan rijden met wat volk in uw wiel waardoor we opnieuw bij het kanaal uitkwamen en niet anders konden dan linksaf te gaan richting BASF. Daar was het moment van Bjorn B aangebroken: 2x plat op 10km. Pas getrouwd en ongetwijfeld druk bezig om nog meer kindjes te maken maar toch ook eens de tijd nemen om uw fietsmateriaal te onderhouden Bjorn!
 
Kris B kreeg kou en peddelde al wat verder, we hebben hem helaas niet meer terug gezien. Ik heb wel vernomen dat hij levend en wel in de Croone is gespot.
 
De lichtjes werden ondertussen aangezet en we konden weer vertrekken. Bij het opdraaien van het Oud Broek de gevleugelde woorden van Lode P “PLAT!” Bjorn B. had zijn camera al in aanslag maar het bleek deze keer om de achterband te gaan (allez, nog eentje om het af te leren). Opnieuw gefrutsel en gewriemel zodat we enkele minuten later nog maar eens met goede moed op onze fietsen konden springen. Roel G stond jammer genoeg al 10 minuten te sjouwelen met een lekke voorband dus goed en wel vertrokken en opnieuw in de remmen, nummer 5! Het laatste bommetje werd gebruikt en iedereen raprap (ook niet te rap, het was zonder grote of kleine prijzen of strava momenten vandaag) naar de Croone want er stonden broodjes op het menu. Vorige week met 25 op het terras, nu met 10… ze gaan volgens mij niet vroeg thuis zijn als alles op moet.
 
Wie aanstaande zaterdag niet weet wat doen: Roel B en Henk J doen mee aan de Sterke Peer triatlon in Wuustwezel, alleen daarheen!
 
Verder nog een eervolle vermelding voor Ben J, aan de start komen met fonkelnieuwe wielen met rode spaaknippels, ne groene fiets, een geel tenueke en blauwe bidons, ge moet maar durven met Andy ‘fashion police’ B in de buurt!
 
 Ik vraag me nog altijd af wat er was gebeurd als de Sven niet was plat gereden op de zeeuwse weg.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén