WTC The Eagles

De Drosson Supremacy – Deel 3

Het lang verwachte slotstuk van ‘den drosson’
De Richarrekes, wijntjes, amaretto’s, Baco’s, … werden in grote getale aangeleverd door de waard. Deze toverdranken hadden de gave de indruk van vermoeidheid te laten smelten als
sneeuw voor de zon. Helaas voor het gezelschap, had Koning Corona beslist dat drankgelegenheden dienden te sluiten om 1 uur…
Toen het bestellen moeilijker werd, en het aantal opgestoken vingers niet meer overeen kwamen met de uitgesproken aantallen, besliste het bonte gezelschap de wol op te zoeken.
Op dit moment nog vol goede moed om de ochtend al fietsend aan te vatten.
Aan het rijkelijk gevulde ontbijt bleek al snel dat de combinatie van het mindere weer en de toverdrank van de avond tevoren, zou resulteren in een korte wandeling. Doch waren er 4 moedigen die de ochtendregen trotseerden om de weekdoelstellingen te bereiken. Het liefdeskoppel en 2 Bartholomeussen trokken er in de gure regen op uit voor een laatste tocht van net iets meer dan 50 kilometer.
De fantastische 8 daarentegen, waagden zich aan een wandeling rond het meer. Dankzij de slechte planning van een oud chiroleider werden 4 kilometer geschrapt, en vervangen door 11 kilometer… te voet… zonder enige vorm van proviand noch vochtreserves.
Om de moed erin te houden, had de Baron Von Butgenbach om de 500m een bord laten plaatsen dat je nog 10 kilometer te gaan had. Blijkbaar was hij een goede vriend van Koning Corona, met een gelijkaardige zieke vorm van humor…
Na de veelvouden van 10000 meter overleefd te hebben, kwamen de fantastische 8 de 4 moedige trappers vervoegen in den Drosson. Spijs en drank werden nog genuttigd, en het gezelschap splitste zich op om de lange weg richting heimat weer aan te vatten.
Een weekend waar banden werden gesmeed, van wielen werden gehaald en op andere wielen werden gelegd omdat de vorige banden er niet op pasten, liep op zijn einde. Moe maar voldaan, nestelden de helden zich thuis voor de haard, met de beentjes omhoog, uitkijkend naar de avonturen die ongetwijfeld nog zullen volgen.

Fin.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén