WTC The Eagles

Den Drosson – tweede bedrijf

De avond viel over Wirtzfeld. In tussentijd hadden onze 6 helden en de 3 grotere helden, het gezelschap gekregen van 2 verdwaalde reizigers (Bartholomeus III Von Diedensch en Andreas Brektsonnenellenboogh) én 1 kortharige hübsche Fraulein, Kari nDrosson, die door Koerd eigenhandig een aantal jaar geleden gered werd uit de klauwen van een Bedoeiene-opperhoofd in de Saharawoestijn.

De waard zorgde ervoor dat de drank bleef vloeien. En wanneer de drank is in de man, dan is zijn verstand in de kan, en krijgt men de velg moeilijk voorzien van een band (zeker als het Schwalbe One bandjes op DTSwiss velgen zijn). Of anders beschreven, wil je dronken Dtswiss velgen voorzien van Schwalbe One banden, krijg je blaren op je handen.
Na een korte doch welverdiende nachtrust, zochten de eerste zonnestralen zich een weg door de glaspartijen. Het gezelschap begon de voorbereiding van een 90 kilometer lange tocht door de streek. Na een gepeperd ontbijt achtten ze zich klaar zich te wagen aan de rondrit.
Onder een staalblauwe hemel vertrokken de twaalf op een dag vol avontuur. De groep beklom bergen en daalde af naar diepe dalen. 50 kilometer lang was geen uitdaging te veel… En toen, Côte de Stockeu. De ijzige stilte die het gezelschap besloop, was te horen tot in hun tijdelijke thuishaven. Twijfel… 2 moedige strijders trokken het voortouw. Mondjesmaat werden beslissingen genomen te volgen. Minuten verstreken… En tot ieders verbazing stonden de twaalf een kwartier later tesamen aan het standbeeld van de legendarische krijger, Eduarus Merckxianus.
Het gezelschap dreef op een golf van euforie terug in de richting van “der Butgenbacher See”. Na een kleine tussenstop met het oog op bijvullen van de vochtreserves en proviand, arriveerden ze weer in Den Drosson.
De dag werd nacht, en isotonische-ketonische waterkens veranderden in wijn en ricaardekens…

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén