WTC The Eagles

Openingsrit 2014: Verslag 1

Gevleugelde vrienden, 

Gisteren werd het nieuwe eagles seizoen op gang geschoten.  We wisten niet precies hoeveel eagles we zouden moeten verwachten.  Dat het door het prachtige weer een topavondje zou kunnen worden daar waren we zeker van. Ons eerste gedacht bleek het juiste, bij aankomst goed op tijd stonden er al bijna 20 eagles te blinken. Het daarop volgend kwartier vielen er nog 34 uit de lucht en zo  stonden we plots met 54 eagles aan het vertrek…

Dit was nog nooit gebeurt, een verbreking van het eagle record dat op 44 fietsers stond.  Laat ons met het bestuur op de laatste vergadering besloten hebben dat als we met meer dan 40 man zijn we in twee groepen zouden rijden.   Dit was dus gisteren de eerste keer al onmiddellijk nodig.  Na een technisch woordje uitleg van de Roel werd er vertrokken.2014-04-02 19.17.51

Aangezien het nog redelijk snel donker is deze eerste weken werd de oorspronkelijk geplande route een beetje ingekort. Zeker nadat IT eagle Henk voor het tweede jaar op rij de eervolle vermelding mag dragen van de eerste platte band van het seizoen net voor de Wouwse plantage…  het kale bandje werd eraf gehaald, de platte binnenband vervangen en we konden voort.  In mijn gedachten keerden de woorden van een mailtje van 1 jaar geleden weer terug…… eerste rit, zorg dat je materiaal proper is en je bandjes in orde zijn …..

Na een klein oponthoudje reden we weer verder.  Iets korter in de lus richting het kerkhof.  De heimolen en langs NPU en de boomkesdijk karden we  met onze bende richting de oude dijk….  Daar waar klievers knallen, wilde het net lukken dat op het toppunt van hun vrij stuk wij naar boven kwamen op de oude dijk.  Wie voorrang had wie goed was wie slecht was …. Iedereen zal zijn mening wel hebben. Wij waren in alle geval met meer !! En we catalogeren het onder “eersteritstress” en een onhandig samenvallen van het lot.  5 minuten eerder of laten hadden een wereld van verschil gemaakt, zouden ze bij vermaelen projects zeggen.  De daaropvolgende kilometer was ook een onhandigheidje.  Niemand hoeft zich aansprakelijk te voelen voor die kilometer.  De opmerkingen uit de buik van de groep waren terecht en er zal getracht worden om zulke situaties iets beter in te schatten.  Deze waren bij aankomst al snel vergeten.  Wat we niet kunnen vergeten is dan IT eagle henk ja dieje van de opmerking …. Zie dat je bandjes in orde zijn en dat uw materiaal proper is … het presteerde op de col d’illegal voor de tweede keer lek te rijden. Rij maar door riep hij ons nog toe.  Een paar eagles wachtte om te helpen met het bandje.

Terwijl een groot deel van het peloton naar huis reed reden er een 25 tal eagles de tent van de Croone binnen. Onze eerste vorstelijke ontvangst van het seizoen was een feit.

Iets wat later kwam Tim aanrijden met de vraag of er iemand een bandje had met lange sjepappen… de 24 dorstige eagles hadden ondertussen kennis gemaak met miss … weet ik niet meer precies…  ze had volgens nonkel walter wel het juiste formaat van sjepappen maar kon onze onfortuinlijke Henk niet helpen.  Na een kwartiertje kwam hij dan samen met een aantal bijgestane eagles toch ook in de tent aan.  Onze miss vroeg nog of we haar facebook (v)pagina wilden liken voor een of andere wedstrijd.  We zagen ook nog eagle avondschool fietsenmaker binnen komen en eagle late atlas copco shift vervoegde het de hele bende.

Het in groep rijden werd over het algemeen erg goed onthaald !  De snelheid was voor zover ik het gehoord heb achteraf voor iedereen ok.  Indien niet mag /moet dit gemeld worden en passen we ons aan.

Omstreeks 23.00 ging het gros van het peloton huiswaarts.  Enkele kleppers bleven nog even nagenieten van nog wat lekkers.

 

MEDEDELINGEN:

    • Op de site zal wekelijks het klassement verschijnen. Tim L is de nieuwe klassementsman gelieve u bij hem te melden als je aankomt op het plein, zodoende hij uw aanwezigheid kan noteren.
    •  Op zaterdag 07 juni organiseren wij voor de eerste keer de eagles sportkwis. In het Gildenhuis in Putte.  We zouden het leuk vinden moesten we een aantal leden zien komen kwissen met vrienden familie of medeeagles.  Moesten er leden zijn die willen helpen die avond om te tappen – antwoorden op te halen – in het verbeterteam te zitten – geef je naam op bij Tom of Henk of Tim. Apparte mail met flyer zal rondgestuurd worden.  Als de flyers klaar zijn zullen deze via de mailing doorgaan.  Mail ze gerust naar vrienden en familie.  Hoe sneller de zaal vol zit hoe groter het succes.
    •  Lidgelden mogen cash betaald worden NA de rit in het café aan Tom. MAAR  Tom heeft liefst dat men het overschrijft.

 

Gevleugelde groet

Tom

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén