WTC The Eagles

openingsrit met wat wind….

De kop is eraf !

1 april, maar voor alle Eagles bittere ernst. Start van een nieuw seizoen… Een aantal wijzigingen doorgevoerd door het bestuur… Wat gaat dat allemaal geven??
Nog gauw een stresskakse, en vertrekken geblazen naar het vernieuwde Douanepleine voor onze stamkroeg in Putte, the Windy City.

Ondanks de voorspellingen van verschillende weerkenners, bleef het gelukkig droog. Over 1 zaak was er wel unanimiteit onder de weergoden, WIND… veeeeeeel wind
MAAR, minder wind dan den dag ervoor !

En blijkbaar vinden Eagles wind niet erg, want we stonden met 25 helden en 3 heldinnen aan de start van het seizoen 2015.

Door de strakke wind werd er beslist van deze keer toch maar te starten in 1 groep, niettegenstaande de talrijke opkomst.
Onder leiding van wegkapitein Ivo Maes, vertrokken we via de Putseweg richting jagersrust.
Westenwind, zoals ooit beschreven door een zekere blondine, voor alle anderen… hij kwam van links.
Dus volgde er de eerste straffe beslissing van de avond, aan de jagersrust naar rechts richting Huijbergen met wind op de poep.

Van daaruit, enkel goed nieuws. Vooruitgeblazen door de wind richting Wouwse Plantage, om daar af te draaien richting Nispen.

In Nispen keerde het tij… U-turn richting Essen Hoek om toch niet al te laat aan den après Eagle te beginnen.
En daar kregen we de wind van die blonde los op ons bolleke…

Stoempen, trekken, duwen, sleuren om toch ergens tussen de 20 en de 25 per uur uit te komen…
Op den Hoek zijn we terug richting Huijbergen gegaan, om van daaruit, veilig over het fietspad terug thuis te geraken in de schemerdonker (2e strakke beslissing van den avond).

Met 43.6 km op de teller en 27.2 gemiddeld, kwamen we tijdig binnen in de Croone.
En zoals we geëindigd zijn in 2014, zijn we gestart in 2015 : met 28 kleppers gefrituurde hapkes eten en een pintje drinken, of ne cecemel voor een enkeling.

Tot volgende week, hopelijk even droog en minder wind.

Met gevleugelde groet

Biese

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén