WTC The Eagles

Respect Johnny!

Johnny Hoogerland: ‘Ik reed de etappe van mijn leven. Een Zeeuw krijgen ze niet kapot.’

Bekijk de schokkende filmpjes en de foto’s in het bericht…

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=-9COkuOHQJI’]

[yframe url=’http://www.youtube.com/watch?v=fJarentZE2g’]

Daan Luijkx, ploegbaas van Vacansoleil-DCM, het team van de gevallen Johnny Hoogerland die door een auto van de Franse televisie werd aangereden: ‘Johnny bloedt als een rund. Hij heeft andere kleding gekregen, hij had geen broek meer aan zijn lijf. Ook onze ploegleider Michel Cornelisse heeft verwondingen. Hij heeft Johnny uit het prikkeldraad moeten halen. Johnny is woest. Ik weet niet wat we straks gaan doen. Eerst moeten we hem over de streep zien te krijgen.’

 

Vader Hoogerland: “Schrok me de pleuris”

De vader van Johnny Hoogerland hield even zijn hart vast toen hij zijn zoon in de wei zag belanden. “Ik schrok me de pleuris, om het zo te zeggen”, zei de vader van de bolletjestrui.

“Johnny heeft geen breuken, maar wel snijwonden. Die moeten worden gehecht.”

“Ik heb zelf ook gefietst en weet dat dat pijn zal doen als we de bergen ingaan straks. Verder is natuurlijk ook zijn moraal geknakt. Ik wil niets zeggen over die chauffeur, want die man zal het zeker niet met opzet gedaan hebben.”

“De man heeft een fout gemaakt. Het is aan de organisatie om daar iets mee te doen, ik ga daar geen uitspraken over doen.”

Hoogerland: “Ik ben zeer emotioneel”

Johnny Hoogerland zelf mat na de finish de fysieke en mentale schade op. “Ik heb drie diepe snijwonden. Verschrikkelijk. Ik zal tijdens de rustdag veel pijn hebben”, zei Hoogerland.

“Ik pak dan wel de bollen, maar ben met 65 km/u weggekatapulteerd. Die auto moest plots uitwijken, pakte Flecha mee en zo kwam ik ook ten val. Zeer lullig. Er ging veel door me heen, ik ben zeer emotioneel”, zei de Vacansoleil-DCM-renner.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén