WTC The Eagles

Rit 5: 1 mei

1 mei, een feestdag, toch werd er door de eagles gewoon…gefietst.  Enkele vaste kleppers ontbraken op het appel wegens het overdag rijden van de superklassieker. Chapeau voor de mannen die dit gedaan hebben. Onze Andy zijn achterwerk deed nog niet zeer genoeg en hij was nog niet  goed genoeg door elkaar geschud op de kasseien …. Dus een ritje met de eagles … dat kon er nog wel bij.  Eagles die hun skireis of skiafsluit in Ischl zo plannen dat ze op tijd zijn om met de eagles te gaan rijden:  Dat zijn mannen naar mijn hart.  Boden, Dams, Den ene gans de tijd gans vooraan beukend in de wind ! de andere soepel meedraaiend op zijn gemakske achteraan, het alziend controlerend oog.

Wind ….  Wablief …. Wind … jawadde… Er waren ondanks den hoogdag toch nog 32 eagles op het appel.  Er stond een stevige NO wind.  NO wind wilt zeggen bonken tot den draai en dan vliegen… gelijk nen eagle…

Met de wind vol op onze kop reden we richting Hoogerheide.  We doken via den onderstal zo richting NPU en achtdoor over de kraaienheuvel naar de bergse plaat…. Ja ja daar kreeg ik het wat kwaad !  een professioneel waaiertje werd voor mijn neus opgetrokken…. Thx Sam, Bart, Lesley beetje bij beetje kregen we het gaatje dicht.  Op het moment van den draai naar de goeie coté van wind…. Stond er nog een paaltje.  Met zijn allen in de remmen, verkeerd verzet, een hoopje zand, wat gepatineer en daar was ie … onze eerste valpartij van het seizoen. Het was de Johan die een aardgevoel kreeg.  Voor stijl krijgt ie onmiddellijk een mooie 8 want zo symmetrisch tussen twee paaltjes heb ik nog nooit iemand zich zo weten wegleggen. Gelukkig viel ie zacht in de graskant en nog voor alle eagles het wisten zat hij al terug op zijn blinkende moozes !

Wij werden uit ons lijden verlost want vanaf nu zat de wind ofwel achter den dijk of wel schuin in de poep !  Dat gaat toch een stuk makkelijker.  De niet te stoppen Dams en Tim L reden beheerst en gecontroleerd de rit op kop.

Nergens werd er geklaagd. We reden langsheen de schapendijk.  Gelukkig zonder al teveel kak en vliegen… (dees periode van het jaar is dat nog te doen).  Vanaf de kreekrak – langsheen het schelderijn kanaal tot in berendrecht en zo langs de tulpenwei van’t stad door de polder en het bos terug naar ons nest.  We tikten aan op 54 km en 28.2 gemm.  Zo hoort het te zijn !

Het was de eerste woensdag van de maand, dus de kas trakteerde den eerste.  De rest legde 5 euro uit.  Sportduvels, ice tea’s en looza aces kwamen op de tafel.  Een occasionele trippel en donkere westmalle met smos.

We mochten niet op het terras want er was geen personeel… Met zijn allen dus mar naar  binnen, voetbal op, wat sjouwelen. Een rustige aprés eagle.

Voor de adri van  der poel tocht op 26 mei werd beslist van toch maar de 94 km te rijden ipv de 166 km.  Het lijkt ons verstandiger om dat zo te doen.

Voor de benefietactie van bring a smile zoekt onzen Tim nog helpende handen.  Graag aanmelden bij Tim L tim.lenaerts1@telenet.be      

Voor de 24 u van Zolder zoeken we nog sportievelingen die het weekend willen meegaan. Om te fietsen – koken – masseren – voor de gezelligheid.  Hoe zit het met het damesteam…,??????  Aanmelden bij bart van den bossch Bosse20@telenet.be

 

Gevleugelde groet

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén