WTC The Eagles

Verslag 24h van Zolder

Afgelopen weekend waren er 15 eagles present op de essec 24 uur van zolder.  Zij die er niet bijwaren hadden wederom ongelijk.

 Donderdagavond:

het inlaadmoment bij Bart thuis: Wat nemen eagles zoal mee voor de 24 uur: ne fiets, wa kleren, wa eten, wa tenten, wa lichtjes, wa vlaggen, wa bbq, wa frigo’s, wa ligbedjes, wa stoelen, wa cocktailtafels, wa satelietschotel, wa groot scherm voor wk te volgen, wa boxen, wa versterkers, wa muziek….  Zo kan ik nog even doorgaan….  De bossiemobiel werd omgebouwd tot kamion en werd goed volgeladen daarachter de grote dichte remork van de koen op de beeck. (een zeer handig ding trouwens) die werd ingeladen zoals de meest ervaren dokwerker het zou doen… der kon gene chinees meer bij….   Ondertussen werden we bij bart met open armen ontvangen door Stephanie en de gasten.  Wat lachen wat pintjes gezelligheid kent geen uur …. Wie de laatste was laat ik int midden maar tegen 00.30 was den hof leeg….

 Vrijdagavond: 

het vertrek:  alles gepakt en gezakt, nog een paar laatste zaken in de bus, en het opbouwteam was ready to leave. Tegen een uur of half 8 waren we in Zolder. Bij aankomst verschoten we ons een hoedje, zoveel volk op vrijdagavond die al hun tenten kwamen opstellen.  Gelukkig konden we ons eaglevillage opbouwen in de buurt van de door ons zo geliefde kanaalbocht.  De twee spiksplinternieuwe tenten van Bart en Erwin kwamen vers uit de verpakking.  Mooi mooi gerief en sinds vorig weekend ook te huur voor eagles die een feestje hebben, dus indien vragen over de tenten bel of spreek Erwin en bart aan!!!!  Na een aantal uren van opbouwen konden we toch nog een stuk van ZWI –FRA zien op ons grote scherm in onze loungehoek van tent 2.   De duisternis viel over zolder maar niet over eaglevillage,  onze 120 meter sfeerverlichting was een boem…. Centjes die werden voorgeschoten aan dames om een plasje te doen en vroegen waar zitten jullie….. aan de lichtjes …. Och echt waar daar in den hoek amai ferm gedaan, gezellig, mogen we mee in de tent …. Het laatste is ni waar natuurlijk want het is werchter niet !!!! De zolder frietenbrigade reed rond 22.00 terugbinnen met Limburgse specialiteiten:  mega cervela’s, hele speciale speciaalsaus, hete vuurfreters en dampende bamischijven:  het gevolg laat zich raden zekers; de klankcarrousels aan de uitgang was enorm: we noteren toch de topscheet van het weekend op naam van de klette…. Agge daar nen alpenhoorn had neffe gezet …. Hattem nog gewonnen peinsk.   Er was ook nen stillie willie man … fwuueeet…. Nix zeggen en wachten tot de stinkbom ontploft …. Ik heb een vermoeden ….. maar geen bewijs dus geen namen ook niet.

Zij die dachten dat de Lode Peeters er vrijdag ook al was hadden het mis, doch trok Bossie zijn Sthill in gang bij het neerploffen op zijn matraske…. Er zijn weer twee indianenstammen een serieus stuk boskwijt in het amazone gebied.  Er werd nog gekeken naar de de laatste match op ons groot scherm.  Met de rust ging de klette ook slapen, morgen grote fietsdag.  Enkel meisjesknie bleef zitten, die moest toch niets doen vant weekend.  Gekwetst en niet van de catering…. Op den BASF noemen ze zoiets een vrij weekend.

Zaterdagochtend:

Omstreeks 08.00 was iedereen uit zijn bedje gesukkeld, de meesten hadden goed geslapen.  Onze jean zorgde voor de opstart van de dag, nen goeien dark roast senseo….. onmiddellijk begonnen iedereen zijn darmen weer te marscheren en het klank en geur spektakel van vrijdagavond ging gestaag verder.

Het ontbijtbuffet kwam op tafel; de gekende granen en gepofte rijstkorrels, jus d’organge, koffie, thee, chocomelk, ham kaas en sandwiches.

Langzaam aan sijpelde de andere eagles één voor één binnen. Iedereen stond versteld van de ruimte die we hadden in eaglevillage.  Stilletjes aan werd het tijd om te gaan doen waarvoor we in zolder waren: Fietsen.  Voor een paar opwarmrondjes en te kijken welke bandenkeuze we moesten maken. Als bossie iets doet doet ie het goed; getooid in een Fellaini pruik reed hij zijn eerste toeren op het circuit.  De reacties van de anderen bleven niet uit …. (die met die geel tenues) dat zijn nogal gasten Zenne the eagles…. En weer die grieten… dat zijn die van die lichtjes in den kanaalbocht…. Zoals het een ster toebehoort heeft em de eerste twee toeren nogal moeten wuiven naar jan en alleman.  Het was gelijk de jean Marie in zijn grote dagen….

Het liep stilletjes naar noon toe… tijd voor de fourier om in gang te schieten.  Er werd overheerlijke pasta geserveerd. Met superlekkere saus en zonder kaas.

Kort na de middag moest de proloog gereden worden. Over de proloog kan je veel zeggen: 2011 wisten we niet wat het was – 2013 waren we niet goed in form – 2014 hadden we de smollie mee.

De smollie reed in het fun team en zou voor ons de proloog betwisten.  Via een ander clubje in het dorp de spartaan sijpelde er wel is wat berichten binnen over het feit dat de smollie een beest is (op Zenne velo).  Dat er daar prijzen gereden worden op vrije stukken en zo meer… 13.07 lieten we de smollie los op het circuit en een aantal minuten later klokte hij af op de 37 ste plek….. de eerste 60 ploegen starten met de gekende LE MANS start….. de courreur loopt over de weg naar zijn auto / fiets stapt op of in en vertrekt. (voor zij die het niet kennen).  Awel toen iedereen gereden had …. Bleek dat het funteam op de 58 ste plek stond en dus achteraan stond bij de le mans start…. Iets wat ons nog nooit overkomen was en wat onze Tim nooit meer zal overkomen ook niet.   Aangezien hij tussen twee shiften en het runnen van een gazettenwinkel door wel de tijd vond om nog een paar uur te komen rijden, wilde hij ook graag starten.

Andy Berek reed de proloog voor het race team en klokte af op de 73 ste plek.  Zeer verdienstelijk maar helaas geen le mans start.

14.45: iedereen klaar voor de start: een opwarmronde tegen 47 per uur … 15.00 pang in the face …. De 24 uur werden op gang geschoten, fellaini hield den Tim zijne velo vast … tim liep gelijk usain bolt richting zijne koga…. Toen Tim de start voorbijreed zat hij achteraan het groepje,  1 minuut later vertrok het peleton… Daarin zat Bart selleslaghs voor het raceteam.  Bij de eerst volgende passage, zat bart met het peleton voor Tim en waren Tim zijn laatste woorden WISSEL NU….

Waarna ondergetekende zijn eigen mocht klaarstomen …. Zonder sokjes aan, zo in de schoentjes… rap een busje aquarius in de bidon …. En daar stonden we te blinken in de pits…. De eerste pitsstop van de 24 uur was voor het fun team van wtc the eagles…. Er bestaan filmpjes en eagle IT henk zal deze op de site zetten.

Vervolgens hoef ik niet veel meer te schrijven: de volgende 23 uur moesten we gewoon toerkes rijden op het circuit.  Teams wisselden op gepaste tijden mensen aten wat sliepen wat keken voetbal.  De BBQ ging aan, Henk kwam langs met de jaarlijke taarttraktatie van zijn schoonmoeder waarvoor dank.  Pascale en Nancy kwamen langs met een berg gesponsorde rijspapjes die door iedereen gesmaakt werden.  Den dirk kwam wat eten en wat drinken. Kris Boden was de man aan de BBQ. Niemand kwam iets te kort.   De nacht viel de discobol draaide net als de courreurs.  Net voor middernacht werden we opgeschrikt twee zware valpartijen  vlak voor de kanaalbocht deed ons beseffen dat we niet moesten rijden of ons leven er vanaf hing.   De nacht verliep goed.  onder de morgen rijden is een zaligheid en voor ge het weet is het

 Zondagochtend:

De geur van Spek en eieren deed menig eagle uit zijn tent halen.  Na een kwik en monter ontbijtje een tasje koffie een doucheke begonnen we stillekes aan op te ruimen. Zij die gefietst hadden en pakten wat in.  Bedoeling was dat we na de aankomst ook onmiddellijk door zouden kunnen rijden naar huis om toch op tijde te zijn om onze belgen te kunnen zien spelen tegen de Russen.  Voor de ene ging het fietsten nog soepel voor de andere was het meer een marteling.  Onze 24 uur werde volgemaakt door lange jan in het fun team voor een volledig anderhalf uur en de Guppe voor het raceteam.  Chapeau aan die gasten die reden op het einde nog dikke snelle rondes als er niemand had afgevlagd dan zouden ze nog toerkes aant rijden zijn denk ik.

We sloten de 24 af op de volgende plekken:

Race team 56 op 190 ploegen

Fun team 114 op 190 ploegen

In het klassement waarin we deelnamen de ochos (ploegen van 5-8 renners)

Raceteam 32  op 82

Funteam 68  op 82

Door de helpende hand van menig man was het ons gelukt om  voor de aankomst alles al bijna opgeruimd te krijgen zodoende we tegen 15.30 op de snelweg zaten richting Putte.  Aangekomen bij bart werd de remork weggezet. Die zouden we maandag leegmaken. De bus werd uitgeladen.  Sommigen gingen huiswaarts, sommige bleven thuis, anderen gingen naar ’t kooike om voetbal te zien ….   Het weekend werd in ieder geval goed afgesloten.

Raceteam: selle- Berek- Guppe – nico – lode P- klette –gheyle

Opgave ben wegens meisjesknie (gelukkig aan de beterende hand op dit moment)

Funteam: smollie –lange jan – snoeys – tim L – tom vdb – bossie – David VT

Afmelding wegens overmacht moeten gaan werken Lode wielemans

Niet komen opdagen Christophe dams wegens ….

Gevleugelde groet

 

Afbeelding 159 Afbeelding 170 Afbeelding 173 Afbeelding 174 Afbeelding 178 Afbeelding 180 Afbeelding 181 Afbeelding 183 Afbeelding 185 Afbeelding 189 Afbeelding 195

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén