WTC The Eagles

Verslag 24h Zolder

De 24 uur van Zolder, klassieker zonder twijfel, met dit jaar toch een net iets ander recept. Geen superpole (om organisatorische redenen). Geen corporate inschrijving  voor ons team, wel een kookploeg (Berek en Selle). Geen ocho, wel één “solo” (Andy B.), één legendarisch duo (Tim L. En Sam G.) en 2 quattro’s (Bart T., Wim B., Roel B., Tim VDA, Jorden B., Jens E., Jorrit V., Bjorn B.).

Zoals elke editie beginnen de voorbereidingen vroeg op het jaar onder de deskundige leiding van onze Berek. Vergaderingen, inschrijvingen, volk zoeken, materiaal zoeken, veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel whatsappkes … En zoals elk jaar, komt altijd alles netjes op tijd in orde, of toch zoiets.

De 24 uur zou de 24 uur niet zijn, moest er geen verbroedering zijn op vrijdagavond  tussen Eagles en Klievers op een twijfelachtige locatie ergens in het pittoreske Limburg.

Pintje bij aankomst, de eerste voorbereidingen (pitbox professioneel inpalmen), nog een pintje, stukske gaan snijen, nog een pintje, lichtjes die uitgaan, lichtjes die precies het eeuwige licht zijn, muziekske op, danske, pokerke, … Kortom, alle ingediënten zijn aanwezig om zaterdag fris aan de start te staan !

Zaterdag 15u, start. De zenuwen staan strakker gespannen dan den Biese zijnen tenue, want iedereen weet dat het er vanaf minuut 1 stevig aan toe zal gaan. Jorden, Sam, Andy en Wim schoten uit de startblokken, een streep brandende rubber achterlatend op het asfalt van het mythische circuit.

Andy kwam als eerste na 1.5u binnen om zijn kooktalenten tentoon te spreiden. En 1.5u later waren er de eerste wissels voor de andere teams. Een verse lading gladiatoren werden voor de leeuwen gesmeten, een paar lijken van de velo getrokken. Toen was het duidelijk, het zal een zware editie worden.

De uren tikten verder weg, de temperatuur bleef oplopen, en 1 bidonneke bleek niet genoeg om 3u vol te maken. Natuurlijk hadden we niet getraind op aangeven van bidons tegen +40km/u, en Jorrit mocht de spits afbijten… Spannend moment in de bevoorradingszone net voor de aanname, en BOEM, hij had ze mee… Vele bidons volgden nog in de uren die volgden, en blijkbaar had iedereen goed gekeken naar de video van King J, dus werden er praktisch geen bidons gemist.

De nacht begon te vallen over Zolder, en de legendarische prestaties stapelden zich op ! Tim, stint van 6u. Sam, stint van 6u. Roel, stint van 9u ofte 307km !

Waar de nacht vorige jaren rust bracht in het peleton, werd er dit jaar volop gekoerst. Demarrages, stilvallen, snokken, tempo en terug stilvallen, een prik… en zoals een mooie, grote zeepbel spat alles uit elkaar.

Na de nacht begint het aftellen naar 15 uur, 2e stint voor de quattro’s, 3e stint voor ons duo, het begon te wegen.

Iets voor 3, het verlossende belsignaal, laatste ronde, nog één keer die verdomde Sacramentsberg over, dalend uit de wind proberen zitten naar de kanaalbocht, om uiteindelijk wind af, vals plat te finishen…

We hebben het gehaald !

Duo : 4e plaats bij de duo’s  met 191 ronden

Quattro Sprintersteam : 5e plaats bij de quattro’s met 239 ronden

Quattro Aeroteam : 13e plaats bij de quattro’s met 215 ronden

Solo : 20e  plaats bij de solo’s met 46 ronden en lekker eten 😉

Proficiat aan de deelnemers, een diepe buiging voor het kookteam, en bedankt aan alle (niet-)leden waarvan we iets mochten lenen !

 

24h Zolder, tot volgend jaar !

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén