WTC The Eagles

Verslag fietsdodentocht

Dit weekend was het weer zover. Eagle klassieker nummer 5: De fietsdodentocht.

Aan de start stonden meer eagles dan vooraf inschreven (TOP!): Bart, Terje, David, Bjorn, Jorden, Ben, Nonkel Wally, Kapper Steven, Roel B. Zoals afgesproken was iedereen rond half 10 aan de start en zijn we iets voor 10 uur vertrokken. Laten we hierbij zeker niet vergeten dan onze oppereagle en zijn vrouwke Krisje “Peeters” het parcours dan reeds voor een groot stuk voorverkend hadden. Deze twee dappere vogels zijn rond 7uur van start gegaan om hun klassement te verstevigen. (En ook omdat hun oudste zoon om 12.30 op de bus moest stappen richting het chirobivak.)(effe zelf bijgeschreven)

De start verliep lekker en al snel werden de eagles gevolgd door een peleton wieltjeszuigers die onze 30km/u even aangenaam vonden als wijzelf. Het parcour begon mooi vlak, maar als snel begonnen kleine hellingen en afdalingen iets pittiger en langer te worden. Voor sommigen werd het mooie weer en de lichte hellingen in dank afgenomen, bij andere begonnen de eerste spierpijntjes reeds op te komen en waren de afdalingen een welgekomen afwisseling.

Naar het einde van het eerste stuk begon het eagle peleton kleine breuken te vertonen en dit omdat het parcour stevig begon te heuvelen. De eerste stop was dan ook voor iedereen een welgekomen rustplek. Een gratis aquarius, banaan en een koekje met hierbij een heerlijke zonneschijn op een overvolle weide. Een tiental minuten later duikt plots een nieuwe eagle op. Eagle Snoeys was later vertrokken dan het eagle peleton, maar dankzij zijn “snoei”-hard tempo heeft hij ons ingehaald.

Genoeg gerust! Tijd voor het 2de deel. De hellingen werden er niet minder op! De temperatuur ook niet.Na de eerste helling werd in overeenstemming besloten elkaar terug te zien in de Palm fabriek. De eagle trein bromde door het mooie landschap en plots dook ook een mojito dams op bij de kopgroep. Het tempo werd verder opgetrokken en de laatste kilometers voor de palmfabriek waren een heuse test voor de deelnemers die volgende week meefietsen in de Betanie-wedstrijd. Supporters zijn welkom vanaf 11u45! Ook in deze wedstrijd zal een 10tal eagles de eer van onze club verdedigen.

De palm fabriek was een toppertje! Ook hier kwamen we nog een extra mojito-eagle tegen. Der Bosschie had nog een kleine nadorst en kwam de groep het goede voorbeeld geven. De gratis palmkes gingen vlot binnen en ook andere clubs zagen dat het gezellig was bij de eagles. Meerdere sympathisanten die geen dorst hadden, kwamen dan ook hun gratis drankje aan onze tafel afzetten waarvoor dank !

Na een nuttiging of 5 de man werd het laatste stuk gereden. Een luttele 15km stond nog voor de boeg. Een plasstop, een vrijgezelle bierfiets, een wielerterrorist en 2 platte banden voor nonkel Wally zijn de vage herinneringen die ik me hier nog van kan terughalen.

Bij aankomst werden we allen beloond met een gratis drinkenbus. Een leuke herinnering aan een wederom enorm leuke rit! Een aanrader voor ieder wielerliefhebber volgend jaar!

dodentocht_stop dodentocht_stop2 Affiche 2014Gevleugelde groet, Eagle Roel B.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén