WTC The Eagles

Verslag Rit 3

Gevleugelde vrienden,

Gisterenavond onder een stralende en prikkend lentezonnetje verzamelden er 55 eagles  (net geen record)voor rit 3

Er werd gesplits in een groep van 28 ‘snellere’ benen en 27 ‘behaarde’ benen.  De snelle rakkers reden richting waarde, wij hadden een rondje schapendijk op de planning staan.

Alles verliep goed tot we bij de zeemeeuw linksaf sloegen en we richting de schapendijk… vlotjes negeerden we een bord waarop in het groot stond dat het fietspad richting rilland onderbroken was….

Herras hekken IMG-20150416-WA0000IMG-20150416-WA000220150415_203839versperden een vlotte toegang tot den dijk.  Nonkel walter sprong als een jong veulen over het draadje en bleef daarbij lichtjes hangen aan de ‘pinnekesdraad’ (hij IMG-20150416-WA0001moest niet verzorgd worden)  en 20150415_203847samen met den eric 20150415_203858verkende gij even tot achter het hoekje. Ze kwamen terug met het goede nieuws dat we gewoon konden fietsen…. 20150415_203844Waarop gino voor ons de poort opende.  Een drietal vertrouwde het zaakje niet en besloten terug te keren stefan, leen D. aka sherrif en nancy gingen niet mee.  Eerlijkheid gebied me te zeggen dat zij de enige juiste beslissing genomen hadden! Met zijn 24 vervolgden we onze weg.  De schapendijk (of schaepersdijk) lag vol met steentjes en keitjes.  Het duurde dus niet lang voor we prijs hadden en de Gene was de gelukkige met de een lekke band. De Gene moet trouwens op mekkaniek cursus bij de G&G (gino en guppe) want de bandenwissel duurde heel erg lang… Langzaam zakte het zonnetje achter de oesterdam naar beneden, begon het wat frisser te worden. Er waren warme stenen om ons te verwarmen… Een paar kilometer verder stond weer een hek…. Met zijn allen erlangs en ernaast… fietsen overgevend …. Comedy keepers was er niets tegen… het noodlot sloeg een tweede keer toe toen de vlak voor de rit vers en nieuwgestoken bandje van kris ook besloot om af te gaan.  Gino hielp.

Den eric kon het niet meer aanzien en reed richting Ossendrecht.   IMG-20150417-WA0001IMG-20150416-WA0003IMG-20150417-WA0000Tim L  die de nacht nog op moest zag zich ook genoodzaakt om door te rijden.  Sam zette hem uit de wind, dennis die bang was de vallende duisternis en die geen lichtjes had reed ook met hen me.  Met zijn 20 en stonden we vliegen te tellen en muggen te vangen tot het bandje van kris gemaakt was.  Daarna zijn we iets sneller doorgereden via volckerdorp NPU en den onderstal zo de putse weg op naar huis.  Iets na half 10 waren we terug op het nest.  Sommigen gingen naar de kantine van SK putte waar de veteranen voor de beker moesten spelen.  Ze verloren helaas.  Wij zagen suarez mooie goals maken en genoten van de traktatie van Steven de Cuyper die jarig was en er ene gaf ! Kris B spijsde onze pot met een bijdrage van de overwinning in de pronostiek van parijs roubaix.  Een ander deel ging in de Croone ene drinken.

MAAR: Wat hebben we geleerd van deze rit

Als de polies zegt dat ge der niet doormoogt moet ge luisteren

Dat onze rit iets te lang was mbt de vallende duisternis

Dat we de rest van ’t jaar niet meer over de schapendijk kunnen

DAT ER VEEL MEER EAGLES EEN KLEINE INVESTERING MOETEN DOEN OM LICHTJES OP HUNNE VLO TE ZETTEN !!!

Onderweg naar NPU reed een politiewagen ons voorbij…. Gelukkig deed hij ons niet stoppen want ze hadden serieuze boetes kunnen schrijven.

Daarom de vraag om deze eerste weken toch nog altijd even een lichtje te voorzien op de fiets.  Be lighted !!

Voor een aantal tot zaterdag in/op de heimat van den bieze…. Voor een mooie klassieker de scheldeprijs.

Mag ik vragen om allemaal een mailtje te sturen naar  voorzitter@wtceagles.be  zodoende we ons emailbestand kunnen updaten!!

Gevleugelde groet

Tom

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén