WTC The Eagles

Verslag Rit 4

‘aan het elastiek hangen’ : achter in een groep fietsen en op het punt staan gelost te worden 

‘de man met de hamer tegenkomen’ : in korte tijd compleet uitgeput raken

‘pap in de benen hebben’ : in slechte vorm verkeren

‘hij zit te harken (met zijn hol open)’ : (Gerrie Knetemann): hij rijdt zwoegend

  gevleugelde vrienden,

Bovenaan een 4 tal gekende wieleruitspraken.  Voor ieder wat wils. Hoogtijd voor elke eagle om voor zichzelf uit te maken waar hij zij moet fietsen en ik welk groepje hij zij moet rijden.  (het bestuur kan niet zeggen jij in groep 1 en jij in groep 2 of groep 3…)

We trachten rond de 30 kilometer per uur te rijden van voor in de eerste groep.  Logisch dat hoe verder je naar achter gaat zitten hoe harder je zult moeten rijden en hoe een betere conditie het vraagt om dit vol te houden.

Gisteren werd er op de kop niet harder gereden dan 30.6 km.  Op rij 8 dus in 16e positie in de eerste groep is dat dan al richting 31.5 en meer….  Gisteren werden er twee eagles in moeilijkheden teruggebracht naar de voorste regionen van het eerste peloton.  Beiden haalden Putte, een duwtje hier en daar, een dextroke of 4 en bemoedigende woorden.

Er sijpelde achteraf berichten binnen dat er in de andere groep(en) mensen zaten die het moeilijk hadden. Laat het een warme oproep zijn en een uitnodiging aan deze mensen om vooraan post te vatten van bij de start van de rit en daar te blijven zitten.  Is er een probleem geef je een gil en er zal trager gereden worden op de kop.  Niemand hoeft zich te generen voor het feit dat je het moeilijk hebt of dat het iets te snel gaat!!!  Maar laat het weten en sterf niet op ne koersfiets !!  Uit eigen ervaring van de afgelopen 4 jaar…. weet ik als geen ander hoe moeilijk het is als ze harder rijden dan dat je zelf volgen kunt!!

Mooie gebaren zijn ook ervaren betere fietsers die anderen uit de wind zetten of die anderen een betere positie in de groep aanbieden.  Soms zie ik die ook nog te weinig. (voor zover ik ze kan zien)

Een rit langs de schapendijk, poortjes langs het kanaal, wat optrekken en wat remmen met zijn 50 en door de sasjes is een hoop.  Een beetje wind een beetje op kop.  Het was het betere werk. Moe maar voldaan reden we putte terug binnen hier moeten we onze eerste eagle valpartij melden.  Uit de overlevering is er tot mij gekomen te hard geremd en over de kop.

De apres eagle was een bonte bedoening 28 mensen die mee iets zijn gaan drinken.  Er werd gekeuveld over koetjes en kalfjes. Na de tent gleden er nog een aantal eagles naar binnen en keken naar het laatste stukje van de halve finale.

Nu vrijdagavond om 19.00 verzamelen we op SKNS voor het nacht toernooi. Zij die zich geroepen voelen om onze troepen te versterken wees welkom en brengt uw sjoes mee !!

Gevleugelde groet

Tom

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén