WTC The Eagles

Verslag van 24 Augustus

Raar weertje gisteren… 18.15 ik int paard voor de pasavond, (niet veel volk gezien).voor de start werd er duchtig heen en weer gebeld gesms’t , fietsen niet fietsen, algemene afgelasting enz… 18.35 henk komt aan, twijfels, 18.40 (zowaar nen passer) den terje,  18.45 ice teake – klette beslist, dit haal ik niet, wij nog maar met 3…Anders doen we klein toerke onder ons hé, 18.55 der moet toch iet goed aan dieje paal hangen want gelijk nen zwerm bijen hingen er ineens 22 eagles rond onze startplek.  21 eagles en schijtweer… 1 eaglein, de fiere aanvoerster van het vrouwenklassement… dit is de moment om een stap richting de titel te zetten 😉 en wat bleek ze had gelijk kloofje gemaakt met nummer twee olé olé goe gedaan schat !!! of was het puur omdat de kindjes bij de grootouders bleven slapen, ze een morele druk voelde om te komen fietsen.

Gigolo kwam met nen leegloper aangereden…… 18.57 – achterbandje lek, dan vervangen we da rap efkes 19.21 het lijkt wel of gigolo een groot onderhoud aan zijnen otto gedaan had, maar het bandje was vervangen, hij zag er ni uit !!!!! helemaal onder het kettingvet en de vuiligheid, met een vrij grote vertraging zijn we dus op pad gegaan,  regenjasjes uit want het was droog,  via de grote baan,richting verbindingsweg, naar nispen.  In kalmthout waren we allen al omgetoverd in kleine slijkmonsters, natte kleding, slecht remmende fietsen, krakende pedalen enz…. ge kent het spreekwoord ‘een krakend pedaaltje, breekt niet’ (onder normale druk) zet enkel een stevig getraind ossepootje op een licht aluminium pedaaltje en ge heb vodden…..  zo bleek bij onze opt moment zilveren eagle van dit seizoen, krak zei zijn pedaal vlak voor nispen.  Tim besliste om terug te draaien, franky VL volgde hem.  Een constructie van veters, fluobandjes en een vinger van franky in de poep van tim bracht hen een 3 tal kilometer terug naar den hoek…. Alwaar familie van franky woont daar hebben ze de vrouw van franky gebeld en die is hen komen halen.  Ten eerste terugdraaien = halve kilometers – ten tweede  u laten ophalen met nen otto = geen kilometers.  De jury was mild en gaf beiden het volle aantal km ters !!! vanwege de weersomstandigheden en omdat de jury tegen het einde van het seizoen gewoon milder is geworden int algemeen…. Wederom wat oponthoud en de tijd tikte verder…. Stefan die volgens mij voor den donker thuis moest zijn ….. gaf er dan maar ineens een lap oep ….. zo hard dat het water gewoon over mij heen spatte los in degene die achter mij reed zijn gezicht. Verschillende keren hebben we de teugels moeten terugtrekken.  Nadien namen gioglo en koen de kop voor hun rekening en via de verkorte weg van wouwse hil wouwse tol zijn we via huybergen terug naar putte gebold, aan de politieschool vond mijn achterband het nodig om nog is wat druk te lossen (het bandje moet natuurlijk ook wel veel verdragen) lap daar stond ik weer, 2x plat in twee weken tijd. Alweer een bandje en bommetje cadeau gekregen van lieve fietsvrienden…. (volgende week krijgen jullie jullie spullen terug).  Stefan die echt zenuwachtig begon te worre J omdat de duisternis stilaan viel op de putse weg…. Verving in recordtempo het bandje waarvoor dank !!   rustig bolden we de laatste kilometers richting putte en kwamen we voldaan aan bij onze leo.

Iets later vervoegde tim ons nog en nog wat later viel ook eagle Insurance binnen. Het was een gezellig gekeuvel op het terras.  Leo had voor zijn verkleumde klanten het frietpotje tijdig op gezet en de berg curryworstjes was in no time weg.   Tijdens onze gezellige chat werd de sfeer uit de groep gehaald omwille van een telefoontje van de vriendin van den opt moment bronzen eagle…..  Yoke zat met het geweldige probleem thuis ….. dat er een spin in huis zat.  Phillip ruilde snel zijn koerstenue voor zijn MEGATOBYPAK en zoefde naar huis om de indringer te verjagen.  Hulde phillip !!!!  ik begrijp je en zeg respect !!!

Wij verhuisden naar binnen omdat het buiten toch wat frisjes werd. Leo wreef al in zijn handen, hahahaha dams ister ni bij dus dan kan zow de deur dicht …. NOT leo !! ik gaf het goede voorbeeld, doch dit werd niet gevolgd, noitoir blijven hangers JOOSTENS – JANSEN- PEETERS- VENNINCX bleven achter …. Verder plannen makend voor de eagle koers op rollen en de tenukesfuif….. (waarschijnlijk 07/10)

En toen gevleugelde vrienden gebeurde het …… bij het oversteken van de grote baan ging het licht even uit, een kleine maar rake kortsluiting in het hoofd van henk deed hem overkop gaan, voetjes niet uit de klikkerkes, eerste lichaamsdeel tegen den asfalt ….. zijn bakkes ….. en dan nog den onderkant …… de gapende wonden van zijn knie en elleboog zijn bijna genezen dus tijd voor nen nieve plakker….. eagle Insurance reed in sneltreinvaart naar de spoed met de gewonde.  Ramptoeristen peeters en joostens reden mee.  Gezelligheid troef in Klina om half 2 ’s nachts.  Gelukkig was de geneesheer die Henk na zijn tuimeling in de sterke peer triathlon geholpen had weer van wacht dus die zag voor henk voor de tweede keer in twee weken staan in zijn koerstenuke …. Enkel dit keer met westmalle kegel ….

Resultaat, 3 draadjes in zijn kin.  Na afloop zijn de dan in Brasschaat nog maar een pittake gaan eten …… 03.30 thuis …… das goe ge eagled ……

De sluitingsrit zal doorgaan op 24/09.  We rijden in totaal 105 km.  We voorzien een stop rond de 70 km voor de verzorging van de innerlijke mens.  Een suprise stop tegen het einde. En een knallend feestje achteraf bij de leo met de gekende prijsuitreiking !!  dat zelfs de patriots hun foebalmatch laten verzetten doet me vermoeden dat we mss wel is met heel veel volk kunnen zijn !!!

We wensen de onfortuinlijke een spoedig herstel !! en alle andere eagles neem geen voorbeeld aan eagle asfalt aub !!

Gevleugelde groet

Tom

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén