WTC The Eagles

verslag van de Adri van der Poel tocht eagleklassieker II van dit jaar

Onder totaal andere weersomstandigheden dat vorig jaar stonden we met een gemengde ploeg te wachten op het douaneplein.  We hadden vandaag onze eerste uitwisseling met een andere fietsclub, al is me hun naam ontglipt.  Steven de Cuyper had zijn baas bij met een aantal vrienden en kennissen, mensen van schilde en ’s gravenwezel, die dus niet al te vaak aan onze kant komen rijden. Zij genoten met volle teugen van onze vast wielen, het heerlijk uit de wind zitten en de mooie uitzichten die eerst onze polders daarna het Zeeuwse land en tot slot de Kalmthoutse heide hebben.

We hebben freewheelend onzen adri gereden.  Op de brug van baths stonden we voor de eerste keer stil.   Erwin zijnen dikken band had toch ergens iets scherps gevonden.  Nadat het bandje professioneel vervangen was vervolgden we onze tocht.  Richting de oesterdam.  Het bleef de hele dag toch wel opletten, er reden heel veel groepen in de tegenovergestelde richting wat soms toch tot een gevaarlijke situatie kon leiden. De stop in Nieuw vossemeer kwam net op tijd, iedereen zijn bus was leeg, het ettix omega quick step dorstlessende sportdrankje …. Of gemakkelijker gezegd die zoete oranje boecht, deed menig mond dichtplakken. Na een frangepanneke of 4 voor sommige vervolgden we onze weg over Halsteren (langs onze mascotte) richting de begraafplaats, een sleepend geluid maakte zich meester van de groep … Geloof het of niet … maar der sleepte iets aan de klette zijne vlauw… jullie lezen het goed …. Er sleepte iets aan de klette zijne vlauw…. DE WONDEREN ZIJN DE WERELD NOG NIET UIT.  Een miscalulatie met de bandendikte deed het bandje slippen tegen de kader. Een beginnersfout ik zou het niet durven zeggen AL een sjaans dat de stijlpolies op dat moment ergens in Zierikzee reed met de spartaan….  Wel vermeldingswaardig: de klette, zaterdag afbreekman bij den dams, zaterdagavond een trouwfeest in Diest, rond den 3 jen in zijn mandje en dan nog 65 kop met een sleepend bandje op zondag.  Dan en alleen dan zijde NEN GROTEN eagle !!!  De andere kopmannen van dienst maat snoeys de guppe en de nico merci. Als ik er ene vergeet ist ni express. Al dienen die twee sportvoedingboys ook dringend nen tenue te gaan passen Zenne !

Een zeer grote drukte op de verbindingsweg dreef ons richting den health city in kalmthout.  We hadden voor de rit afgesproken dat we onze kop daar is gingen laten zien en er ene zouden drinken….. de lokale OKRA met fluo heidestoempers tenuke achter den toog …. En twee dorstige eagles ervoor …. Ik heb onzen tim maar juist kalm genoeg kunnen houden.  Zijn handen waren onderweg naar de plateau en niet omdat em al vol met pintjes stond…. J leuke anekdote er stond te lezen achter die mannen, ENKEL VOOR KLIMMERS ….  Maar die zaten pessies toch al efkes zonder zuurstof….. of zou het over de klimmuur gegaan hebben waar voor den toog opgebouwd was.

Soit het was geen succes…. Dus wij naar de volgende stop, omdat ons stamkroegje nog steeds de tent heeft staan, besloten we om is op het terras van de Kar te gaan zitten.  Dit was een Topterras. Vriendelijke bediening, goeie koude la chouffe van het vat.  Echt iets voor den Bosse, maar ja … die was gaan vissen eerste match vant seizoen opt botje … ik ben al weg van 7 uur heb ik hem eerder in het weekend horen roepen…. De bossekamionet werd rond half 12 gespot aant botje….  Toen zaten wij bijna in de kar.  Ne zeer zalig en deugdoede apres eagle in de kar, de verbroedering met den baas van de steven, die voor 200 euro vlammen op onze tenue mag laten zetten binnen 3 jaar …. En toch wel 33 la chouffes later….. verlieten we de kar met een volle buik en een lege portemonnee.

Enkele vlogen uit naar de opendeur van de gitok, anderen dachten bij den Erwin nog ene te pakken op terras, een slimme voorzitter reed gewoon naar huis….

Ik weet niet hoe het verder afgelopen is dus eindig ik hier.

Twee mededelingen:

Dringend gevraagd, nog een aantal ploegen voor onze sportkwis op zaterdag 7 juni.  Eagles, laat ulle ni kennen en kom kwissen met leuke vrienden, schoonmoeders, neven, maten, collega’s.

Pasmoment: hou de datum in de gaten op 1 juni kan er geen kleding meer gepast en of besteld worden !!!

Gevleugelde groeten

 

Foto0178 Foto0179 Foto0180 Foto0181 Foto0182

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2022 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén