WTC The Eagles

verslag van de tweede eagleklassieker de adri vd poel tocht

gevleugelde vrienden,

Zondagochtend 9 uur stonden een heel aantal eagles 25 om precies te zijn aan het douaneplein.  Iets na 9 uur vertrokken we onder een koud piepend zonnetje en toch een redelijk windje.  Vanwege de voorinschrijving konden we netjes op de putse weg in het parcours invoegen.  Als je een gepijlde tocht volgt is het de bedoeling dat je de pijltjes volgt…. in ons geval witte bordjes met rood/roze driehoekjes op.   Helaas rateerde we het eerste pijltje.  Een wakkere eagle kon een deel van de troepen correct doen afslagen een ander deel bolde een beetje verder om te draaien.  Later op de dag zou ene sven S melden dat dit een originele manier is om van de kop af te komen.

Net voorbij de brug van bath,  waar er de echte splitsing was tussen de 95 en 155 km tocht, draaide een gast eagle Tom de Cock af.  moedig.  wetende dat hij om 09.00 op het douane plein stond na een rit van 37 km van Boom naar Putte.  een snelle rekensom leert ons dat onze gast eagle er een rit van +/- 230 km had opzitten.  Gelukkig, namen de kopmannen de voor ons wel juiste splitsing en met de wind schuin op onze bol tuften we over de oesterdam Zeeland binnen.  Een korte pauze in nieuw of oud vossemeer en we konden weer verder. het tweede deel van rit zou de wind gunstig in ons ruggetje duwen.  via halsteren en boz reden we richting de vleet om langs de verbindingsweg en de grensstraat te stoppen aan de Croone na 94.5 km en 29.5 gemm.

Daar werd een rustige zondagochtend aperitief genuttigd.  waarna iedereen zijn eigen gang ging, sommige naar de forten, sommige op de zetel, er waren er die trampolines in elkaar gingen zetten en zo kan ik nog wel even doorgaan.

geslaagde rit ! de volgende klassieker die op het programma staat is zijn de 24 uur van zolder. op 13 en 14 juni.   Daar is al 1 ploeg van 8 voor ingeschreven.  indien er nog kandidaten zijn die solo, in quatro, of in ocho willen meerijden.  Meer info bij Andy berek aka de stijlpolitie of voor de vrienden eagle jani 🙂

 

gevleugelde groet

tom

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2021 WTC The Eagles

Thema door Anders Norén